Tomašević: ‘Poskupljenja su nužna, cijene komunalnih usluga nisu rasle više od godinu dana’

Tomašević: ‘Poskupljenja su nužna, cijene komunalnih usluga nisu rasle više od godinu dana’

Gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević, te zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet održali su redovnu konferenciju za medije u zgradi Gradske uprave., javlja danas.hr

Pred mikrofone je prva istupila zamjenica Danijela Dolenec.

“Htjeli smo danas početi s informiranjem javnosti da je u javno savjetovanje upućena zagrebačka strategija zaštite od nasilja u obitelji. Za naredno razdoblje od 2023.- 2025. godine”, rekla je na početku konferencije zamjenica Dolenec.

“To je strategija koja je donesena i ranijih godina, ima povjerenstvo koje je sastavljeno od naših predstavnika iz Grada i državnih institucija i udruga koje se bave tom temom”, dodala je Dolenec.

Nakon nje, novinarima se obratio gradonačelnik Tomašević. Prvo se osvrnuo na otvorenje Adventa.

O gledanju utakmica na javnim površinama

“Po nama je prošlo dosta dobro, iznad očekivanja, puno je ljudi, raznolika ponuda i dobri su komentari domaćih i stranih gostiju, a to se vidi i po kapacitetima”, započeo je Tomašević pa dodao:

“Kad se gleda noćenje turista s petka na subotu, bilo ih je dvostruko više od prosjeka i zbog toga vidimo dobre rezultate. Zadovoljno nam je da se Advent miče iz centra Grada, da se prošire sadržaji po drugim dijelovima grada. Na natječaj su se javili privatni organizatori iz Španskog koji dosta građana posjećuje.”

“Našli smo neko rješenje za gledanje utakmica na javnim površinama. S organizatorima smo našli rješenje za Europski trg gdje je i gledana utakmica između Hrvatske i Kanade. Vjerujemo da će tih lokacija biti više kako će i interes građana biti veći, kako će i vjerujem Hrvatska proć skupinu”, objasnio je Tomašević pa poručio da će “vjerojatno biti i na Strossmayerovom šetalištu nova lokacija za gledanje utakmica. “