KATAR ! Hrvatska ziheraški protiv Maroka …

KATAR ! Hrvatska ziheraški protiv Maroka …

Hrvatski nogometaši nisu uspjeli slomiti vrlo organizirane i disciplinirane Marokance na startu mundijala, a i ono malo prilika što su dopustili Afrikanci, propušteno je vrlo jalovom igrom u napadu., piše HRT

Hrvatska nije uspjela ponoviti uspjehe sa SP-a 1998. i 2018., kada su Vatrene pobjede na startu natjecanja odvele do bronce, odnosno srebra.

Dojam je da je Hrvatska ušla u dvoboj s previše respekta prema Marokancima, koji su se u nekim trenucima sami nudili, te da je ofenzivnija postava od samog početka mogla polučiti trijumf. S premalo igrača je Hrvatska dolazila u suparnički prostor i to, zajedno s ne baš raspoloženim Lukom Modrićem, nije bilo dovoljno za pobjedu, nego samo za remi. 

Marokanci su ušli u dvoboj puno nervoznije, napravili su u samom početku tri velike pogreške pred svojim kaznenim prostorom, no to nije urodilo prilikom za hrvatske napadače.

U 13. minuti prvi udarac na utakmici uputio je Hakimi, no prelagano za Livakovića, a uzvratio je u 17. minuti Perišić dalekometnim pokušajem preko grede.

Utakmica je zatim otišla u obostrano spori ritam, s vrlo malo rizika, isprekidanog s mnogo prekršaja. U 46. minuti slijedila je prva veća šansa i udarac u okvir vrata. Sosa je dodao u sredinu, a Vlašić uputio udarac koji je zaustavio marokanski vratar, da bi u nastavku akcije lopta pogodila u ruku Amarata, no bez reakcije argentinskog suca.

U zadnjim sekundama prvog dijela sjajnu priliku imao je Modrić, ali je njegov šut završio iznad grede.