Podravkina direktorica osvanula na ‘listi srama’ zbog poreznog duga

Podravkina direktorica osvanula na ‘listi srama’ zbog poreznog duga

Utjecajna Podravkina menadžerica osvanula je ovih dana na takozvanoj listi srama Porezne uprave RH, i to zbog duga za porez na dohodak.

Moira Homan, direktorica sektora za upravljanje ljudskim resursima u Podravki, prema podacima Porezne uprave ovog časa duguje točno 67.295,93 kune poreza i prireza porezu na dohodak. Dug vjerojatno datira iz ranijih razdoblja, prije njezina dolaska u Podravku.

Glavna Podravkina menadžerica za ljudske resurse u Koprivnicu je stigla lani u lipnju. Od 2017. je bila potpredsjednica Deutsche telekoma zadužena za zapošljavanje i karijeru oko 500 izvršnih direktora DT-a u Europi.

Prije dolaska u Hrvatski telekom, diplomirana psihologinja sa završenim menadžerskim školama iskustvo je stjecala u turističkim kompanijama Rivijera i Valamar.

Moira Homan na čelu je menadžerskog tima koji s čelnicima Podravkinih sindikata zadnjih tjedana pokušava postići dogovor o većim plaćama za radnike. Zbog toga joj činjenica da je porezna dužnica, i to s dugom za porez na dohodak, baš i ne ide u prilog., piše danica.hr