Milanovića o tome hoće li se u Vukovaru naći s Pupovcem: “On nije ni predstavnik Srba u Hrvatskoj”

Milanovića o tome hoće li se u Vukovaru naći s Pupovcem: “On nije ni predstavnik Srba u Hrvatskoj”

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovat će na svečanoj prisezi 36. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u Požegi


Zoran Milanović, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga, sudjelovat će na svečanoj prisezi 36. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u Vojarni “123. brigade HV” s početkom u 10 sati.

Predsjednik je u Požegi dao i izjavu za medije te odgovarao na pitanja novinara. Pritom je govorio i obilježavanju Dana pada Vukovara 18. studenog. Rekao je da se pritom neće sresti s Miloradom Pupovcem…, javlja dnevnik.hr

“Ja kad sam kod njegovog načelnika došao u Borovo Selo, frajer je pobjegao. Bacio se u Dunav da me ne mora gledati. To je njegov načelnik iz SDSS-a”, rekao je predsjednik.

“Protokol je najavio da dolazim i da bih htio popiti kavu s njim, a čovjek je pobjegao. Dobio je nalog iz Beograda ili Zagreba da se ne smije naći sa mnom jer je bila napeta situacija”, dodao je.

Zatim je rekao da Pupovac nije predstavnik Srba u Hrvatskoj.

“On je predstavnik dva posto Srba i to je legitimno. Možda 10 posto, ali nema više od toga. On radi što hoće. Ovo je slobodna zemlja. Ja sam se borio za čirilicu u Vukovaru jer je tako bilo po zakonu. Ja sam svoje dao, potrošio dosta vremena i živaca da bih pomogao nekome tko ne traži pomoć, nego novac”, rekao je.

Također se osvnuro i na tvrdnje udruge Majke Srebrenice , koje su mu poručile da je fašist koji glumi demokrata.

Bakir Izetbegović hvali se pred kamerama da im piše to priopćenje. Zadnje priopćenje na Twitteru je moralna katastrofa. Od ovog trenutka je to za mene još jedna politička organizacija”, rekao je.

“Napisali su da sam fašist koji glumi demokrata. Dakle, ja sam fašist koji već 20 godina to suspreže u sebi i ponašam se kao demokrat. Jesam li ja fašist ili masovni ubojica, to u ovoj fazi nije utuživo jer ja tako ne djelujem”, dodao je Milanović.