Monstrum iz Podravine: Godinama je silovao suprugu, prijetio joj smrću

Monstrum iz Podravine: Godinama je silovao suprugu, prijetio joj smrću

Protiv 57-godišnjeg muškarca iz Podravine podignuta je optužnica te ga se tereti da je godinama silovao vlastitu suprugu i prijetio joj.

Prijeti mu višegodišnja kazna zatvora, a tereti ga se za “počinjenje teškog kaznenog djela protiv spolne slobode”, piše Danica.hr.

Muž je izašao iz pritvora te će se braniti sa slobode, ali mu ostaje zabrana približavanja žrtvi. Ne smije joj se približiti na manje od 50 metara niti uspostavljati ili održavati vezu s njom.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik počinio kazneno djelo za koje ga se tereti, a isto proizlazi prvenstveno iz iskaza žrtve, ali i iskaza dvije svjedokinje kojima se žrtva povjerila, a koje ukazuju na poremećene odnose unutar obitelji žrtve”, tvrdi sud.

Dodaju da je opravdana opasnost od ponavljanja kaznenih djela s obzirom na dugogodišnje vremensko razdoblje, odnosno suprugu je silovao godinama.

“Navedeno daje opravdanim za zaključiti da bi isti mogao ponoviti kazneno djelo za koje je osnovano sumnjiv”, tumači sud odluku da mu se produži mjera opreza te zabrani približavanje supruzi.

57-godišnjak je sa ženom i djecom živio u obiteljskoj kući u Podravini, a žena tvrdi da ju je više puta silovao uz prijetnje premlaćivanjem i smrću.