Kako ovo ako je RH agresor, a HV zločinačka? Važan čovjek hrvatske vojske posjetio Oružane snage BiH…

Kako ovo ako je RH agresor, a HV zločinačka? Važan čovjek hrvatske vojske posjetio Oružane snage BiH…

Nakon toga, načelnik Odjela za strategiju i planove Uprave za politiku i planove ZS OSBiH, brigadir Hazim Hodžić je prisutne informirao o aktivnostima

Na temelju Plana bilateralne obrambene suradnje između Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine i Ministarstva obrane Republike Hrvatske, zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH generalpukovnik Siniša Jurković od 9. do 10. studenog boravi u posjetu Zajedničkom stožeru Oružanih snaga BiH., javlja bild.ba

Zamjenik načelnika ZS OSBiH za operacije general-bojnik Ivica Jerkić je, u svoje ime, kao i uime generalpukovnika Senada Mašovića, načelnika ZS OSBiH i general-bojnika Gojka Kneževića zamjenika načelnika ZS OSBiH za resurse, zaželio dobrodošlicu i naglasio uspješnu suradnju ministarstava obrane i oružanih snaga dvije zemlje.

Tijekom službenog susreta razgovarano je o uspješnoj suradnji na polju školovanja pripadnika OSBiH na vojnim učilištima u RH te o doprinosu OSBiH u školovanju međunarodnih studenata u centrima u našoj zemlji, kao što je Centar za obuku u operacijama potpore miru (PSOTC) i Centar za protuminsko djelovanje i uništavanje neekspodiranih ubojnih sredstava.

General Jurković je zahvalio za poziv i dobrodošlicu te istaknuo snažne veze i uspješnu suradnju operativnih centara dviju vojski, a u kontekstu pomoći civilnim strukturama u slučaju prirodnih i drugih nesreća, uz želju da se suradnja nastavi i u idućem razdoblju.

Jurković je čestitao Oružanim snagama BiH na uspješnom završetku ocjenjivanja operativnih sposobnosti Bataljonske borbene skupine u rujnu 2022. godine.

Nakon toga, načelnik Odjela za strategiju i planove Uprave za politiku i planove ZS OSBiH, brigadir Hazim Hodžić je prisutne informirao o aktivnostima OSBiH te planovima za iduće razdoblje, priopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH.