Muškarac brutalno prebio suprugu i izbio joj zube, a onda se s djetetom sakrio u šumi: Dobio je – 10 mjeseci zatvora

Muškarac brutalno prebio suprugu i izbio joj zube, a onda se s djetetom sakrio u šumi: Dobio je – 10 mjeseci zatvora

Priznao je i da je u više navrata bio osuđen zbog različitih oblika nasilja nad suprugom i to pred djecom

Povlačenje za kosu, udaranje koljenom i šakom u lice te izbijanje zuba samo dio je opisa stravičnog nasilja u obitelji u kući u široj okolici Zagreba koji je 31-godišnji muškarac, inače otac šestero djece, priuštio svojoj supruzi. U vrijeme zločina tijekom kojeg joj je nanio teške tjelesne ozljede bio je pod utjecajem alkohola i smanjenom ubrojiv, ali ne bitno, a ujedno joj je i prijetio smrću dok se skrivao od policije s djetetom u šumi. Poručio joj je da će spavati kao njegova mama na groblju.

Zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, prijetnje smrću te povrede djetetovih prava, na Odjelu za mladež Općinskog kaznenog suda u Zagrebu pravomoćno je osuđen na godinu i 10 mjeseci suprug iz pakla. Međutim, samo će 10 mjeseci morati provesti iza zatvorskih rešetaka jer je (pre)ostali dio kazne od godine dana s rokom kušnje na pet godina i u taj rok provjeravanja neće biti uračunat period odsluženja kazne. Također mu je sud izrekao i trogodišnju zaštitnu mjeru obveznog liječenja od ovisnosti, a troškovi kaznenog postupka naplatit će se iz proračuna jer je otac maloljetne djece, bez prihoda i bez imovine.

Optuženi muškarac priznao je krivnju te se pokajao. Priznao je i da je u više navrata bio osuđen zbog različitih oblika nasilja nad suprugom i to pred djecom, a krivnju za to svalio je na svoj problem s alkoholom. Inicijalno, tužiteljstvo je optužnicom predložilo sudu da ga kazni s 22 mjeseca bezuvjetnog zatvora, na što je optuženi zavapio da je ta kazna prestroga smatrajući da nije toliko kriv da bude u zatvoru. Naglasio je i da po puncu pošalje supruzi novac koji zaradi, ali i da djeci pošalje namirnice te pelene.

Iz različitih prekršajnih presuda se iščitava da je muškarac kontinuirano od 2015. do proljeća ove godine osuđivan zbog nasilja u obitelji.

Obitelj je inače pod nadzorom Centra za socijalnu skrb već desetak godina a njemu su izrečene mjere intenzivne stručne pomoći i nadzora nad ostvarivanjem roditeljskog prava.

Vještačenjem ozljeda pretučene žene je zaključeno da je žrtva zadobila krvne podljeve oka, rane u kutu usana, izbijena su joj tri prednja zuba, a uočena joj je na tijelu i opeklina drugog stupnja koja potječe od dodira na neki zagrijani predmet.

Prema optužnici, 31-godišnjak je 11. ožujka ove godine oko 22 sata u alkoholiziranom stanju došao kući gdje je nastavio piti. Od supruge je tražio da mu se pridruži u ispijanju alkohola, a kako ga je odbila, uhvatio ju je za kosu, sagnuo joj glavu i koljenom joj udario u lice. Zatim ju je šakom udario po licu te joj izbio tri zuba gornje čeljusti. Tu se nije primirio nego je desetogodišnjeg sina, strahujući od dolaska policije u kuću, izvukao iz kuće van. Dijete je odveo u šumu gdje je s njim provelo cijelu noć, a otamo je ujedno sa ženinog mobitela kojeg je ponio sa sobom, zvao njezina oca rekavši mu da će mu kćer spavati kao njegova mama na groblju…, piše jutarnji.hr.