Ivana krala u Lidlu pa šakom udarila zaštitara. Mora godinu dana u zatvor…

Ivana krala u Lidlu pa šakom udarila zaštitara. Mora godinu dana u zatvor…

Ivana (38) mora godinu dana u zatvor nakon što je ulovljena u krađi u Lidlu. Presuda je pravomoćna i uskoro će se javiti na odsluženje kazne.

Ivana je udovica, majka petero djece. Prema presudi, sredinom kolovoza ove godine oko 20 sati došla je s nepoznatom muškom osobom u Lidl na zagrebačkim Sveticama. U dvije platnene torbe stavila je različite artikle ukupne vrijednosti oko 1500 kuna.

Pokušala je zbrisati, i to kroz ulazna vrata Lidla koja se otvaraju s vanjske strane, nakon što je muškarac koji ju je čekao vani aktivirao senzor kako bi se vrata otvorila. Izbjegli su prolazak kroz blagajnu. S ukradenim stvarima izašla je iz trgovine, ali zaštitar ju je uspio dostići i uloviti za jednu platnenu torbu.

Razbojnička krađa

“U cilju da ukradene stvari zadrži, zajedno s nepoznatom muškom osobom odgurivala je zaštitara te pokušala istrgnuti torbu koju je on držao, a potom ga i udarila zatvorenom šakom u predjelu glave. No, zaštitar je uz pomoć kolege koji mu je priskočio u pomoć uspio savladati otpor.

Zadržao ju je do dolaska policije, dok je nepoznati muškarac pobjegao s mjesta događaja. Dakle, zatečena je pri počinjenju krađe te je uporabila silu protiv neke osobe, čime je počinila kazneno djelo razbojničke krađe“, stoji u presudi.

Ivana je bila uhićena te je u istražnom zatvoru provela puna dva mjeseca, sve do 13. listopada ove godine, pa joj ostaje za odslužiti 10 mjeseci zatvora. Mora podmiriti i 500 kuna troškova kaznenog postupka. Ivana se suglasila s predloženom kaznom i odustala od prava na žalbu., piše danica.hr