Gradonačelnica Petrinje žestoko napala Grmoju…

Gradonačelnica Petrinje žestoko napala Grmoju…

Hadezeova gradonačalnica Petrinje Magdalena Komes na svom facebook profilu žestoko je napala MOST-ovog Nikolu Grmoju.

Objavu gradonačelnice Komes prenosimo u cijelosti;

“Žalim zbog besprizornog igrokaza Mosta i Grmoje. Nisam im u Saboru uspjela odgovoriti, ali nastavljaju pa će sada biti razmontirani. Kada bi se gledalo koliko je Vlada Republike Hrvatske od potresa pomogla samo poduzetništvu i očuvanju radnih mjesta u Petrinji ispalo bi preko 7 tisuća kuna na svakog stanovnika, da ne spominjemo milijune drugih potpora, autocestu, željeznice, besplatnu struju, obroke, stočnu hranu i brojne druge potpore… To su činjenice, Grmoja voli muljanja. Nije bilo MOST-a za pomoć niti kada smo vrtić u Petrinji sagradili za samo osam mjeseci. Od njih pomoći nema i sve ideje koje imaju je samo kako netko treba dati novac, a pripisati njima zasluge, za što?

Nikad neću podržati vaše prijedloge, naprosto ste zlonamjerni. Dobro je rekao vaš kolega Miletić, treba moliti za zastupnike. Neki od nas s ponosom nakon sjednica idemo u svoj kraj, Grmoja ide u stan u Zagrebu, koji mu plaća država, a u kontejneru je kao igrokaz u Petrinji spavao jednu noć. Bojim se da bi se zbog tisuću kuna i doselio.

MOST je bio protiv izmjena Zakona o obnovi, kojima država preuzima kompletan trošak konstrukcijske obnove nakon potresa, i ne treba unaprijed dokazivati imovinsko-pravne odnose na građevini koju se obnavlja. Grmoja je bio protiv ne samo nas na Banovini nego i svojih novih sugrađana u Zagrebu, nikakvih tisuću kuna to ne bi vratilo.

Nije vama do Banovine. Nije vam stalo niti do Metkovića, pa kako bi do Petrinje. Reći ću vam onako kako ćete najbolje razumjeti, NE-ĆE-TE. Nećete u Petrinji uspjeti, nećete biti krvopije na tuđem radu i zalaganju, nećete me uzdrmati svojim populizmom, jer znam da ne znate, ne možete i ne želite ništa konstruktivno napraviti.

Takvi poput Grmoje žele od nas u Petrinji napraviti grad slučaj. Žele dizati prosvjede, od nas učiniti destinaciju gnjeva u koju nitko neće dolaziti, i onda reći kako smo zapušteni, zaboravljeni, kako nas se zaobilazi. Vi nas jedini zaobilazite, a ovdje dođete samo za obraćanje medijima. Grmoji, koji je zastupnik ovog kraja nismo blizu iz njegovog, od države plaćenog stana na zagrebačkoj Ilici, a nismo mu usputni niti kad ode od “napornog rada” vikendom do Metkovića.

Možda vas je zaboljelo kako imamo ukrajinske ulagače. Vama bi bili poželjniji ruski. Uvijek smo imali one koji nisu znali izabrati pravu stranu. Zahvaljujem svim dobrim ljudima iz Metkovića koji su nam pomagali, nisu imali dobre riječi za vas, ali to vam je sve dobro poznato.

Od Grmoje ne očekujte ništa, ni ovo što priča nije mogao pružiti, nije do mene, u našem Saboru nema i neće biti onih koji bi im pružili podršku. Cilj je samo meni naštetiti. Populističke prstiće dalje od mene Grmojo.

Petrinja je danas veliko gradilište zahvaljujući angažmanu donatora, Vlade, Županije, Grada Petrinje, EU fondova, svi su tu samo Grmoje i MOST-a nema, nema kad se radi.”.., napisala je Komes na Facebooku