Izvješće Hanfe: Nije bilo trgovanja na osnovi povlaštenih informacija

Izvješće Hanfe: Nije bilo trgovanja na osnovi povlaštenih informacija

Iako su djelatnici HNB-a trgovali dionicama banaka, nije bilo trgovanja na osnovi povlaštenih informacija – sažetak je Hanfina izvješća pred saborskim Odborom za financije i proračun. Nije bilo nikakvih milijunskih zarada te je u medijima, ističe vodstvo Hanfe, mnogo toga krivo protumačeno. 

No istodobno se ograđuju da za neke sumnjive transakcije nisu imali sve potrebne podatke, te rezultate istrage prosljeđuju Državnom odvjetništvu.

– U tom smislu su ovi podaci s punim imenima i prezimenima poslani županijskom državnom odvjetništvu, koje može u sklopu svojih ovlasti napraviti daljnje istrage i pokušati doći do tih podataka i možda donijeti i drugačiji zaključak, tako da smo se mi kod zaključka ogradili, rekao je Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća HANFA-e.

– Bez obzira što se HNB očitovao i dalje ne možemo potvrditi sa sigurnošću da je to trgovanje s povlaštenim informacijama, ali i dalje te dvije transakcije stoje kao suspektne,istaknula je Ksenija Petričević, direktorica Sektora za superviziju tržišta kapitala u HANFA-i., doznaje HRT