Bila je prva jugoslavenska starleta i zavela je svjetski poznate frajere, a u dvadesetima joj je srce ukrao zgodni britanski plemić

Bila je prva jugoslavenska starleta i zavela je svjetski poznate frajere, a u dvadesetima joj je srce ukrao zgodni britanski plemić

Dijana Bećirović proslavila se kao uspješna novinarka i voditeljica, stekla je i nadimak prve jugoslavenske starlete, a navodno joj nisu odoljeli ni slavni holivudski glumac Al Pacino, glazbenik Goran Bregović, kao ni britansko plemstvo.

Danas 60-godišnjaDijana Bećirović u svijet mode zakoračila je sa samo 14 godina , a kasnije je ponijela i titulu Miss Jugoslavije. Za lijepom Tuzlankom, koja se još kao tinejdžerica odselila u Italiju, gdje je postala poznata manekenka i voditeljica, uzdisali su brojni muškarci., piše dnevnik.hr

DIANA BEĆIROVIĆ / FACEBOOK

No njezino srce u dvadesetima je ukrao zgodni britanski plemić Sir Michael. Od toga trenutka drugi više nisu postojali jer se odselila u London i postala dio aristokracije, o čemu je jednom prilikom progovorila i za IN magazin.

”On je bio sir, a sir je titula koju kraljica daje i automatski mu je supruga lady. Kad imaš titulu lady i bilo koju drugu titulu, ideš na ascot i piše tvoje ime. Lady Diana bila mi je titula četiri godine”, otkrila je Dijana koja je jedna od rijetkih s ovih prostora koja je bila u Buckingamskoj palači.

DIANA BEĆIROVIĆ / FACEBOOK

Najveći problem predstavljalo joj je to što u društvu kraljice svi moraju jesti ono što jede kraljica Elizabeta.

”Njihov specijalitet uvijek je bio janjetina s džemom od mentola i pokvari mi cijelu janjetinu. Ja sam provincijalka koja voli jesti slano sa slanim, a slatko sa slatkim”, govori Diana, koja se nekada družila s princezom Dianom.

”Bila je mirna, jako mirna, stidljiva. Jedno divno stvorenje”, otkrila je tada za IN magazin.

Dijana je bila zaštitno lice svjetskih brendova, uključujući Versace i La Perlu, a pozirala je gola za Start 1981. godine i za Playboy. Intervjuirala je bivšeg predsjednika Italije Francesca Cossiga, glumicu Virnu Lisi, opernog pjevača Luciana Pavarottija te papu Benedikta XVI., a navodno je i nikad prežaljeni vozač Formule 1 Ayrton Senna posljednji intervju dao njoj. 

Danas živi u Los Angelesu, gdje je završila Američki filmski institut, radila je kao producentica na nekoliko holivudskih filmova, a 2016. godine objavila je autobiografsku knjigu “Moja priča”

DIANA BEĆIROVIĆ / FACEBOOK