Uhićen trojac koji je isprebijao muškarca i palicom mu demolirao auto: ‘Samo se skljokao na pločnik…‘

Uhićen trojac koji je isprebijao muškarca i palicom mu demolirao auto: ‘Samo se skljokao na pločnik…‘

“Izašli su iz auta i krenula je tarapana šakama pa palicom. Bilo je užasno gledati da se u toj mladeži krije tolika količina agresije”

Dvanaest sati nakon što je s prijateljem iskalio sav svoj bijes nad 63-godišnjim B.B. i pritom mu demolirao auto jutros u zoru u Ulici Marijane Radev u zagrebačkom Prečkom, u rukama policije u policijskoj postaji završio je 22-godišnji mladić.

A sat vremena kasnije uhićena su još dvojica supočinitelja za koje policija kaže da su stari 44 i 46 godina.

Iz PU zagrebačke kažu da je 22-godišnjak pod nadzorom policije i da kriminalističko istraživanje nad njim traje, a prema dosad poznatom, suočiti se sa kaznenim prijavama zbog razbojničke krađe i oštećenja tuđe stvari.

Navodno se radi o sinu vlasnice Renault Megana, kojeg su nasilnici ostavili na poprištu obračuna te pobjegli. Pretučeni B. B., nakon što su mu sanirane lakše ozljede u KBC-u Sestre milosrdnice, dao je detaljan iskaz policiji.

Brutalan napad odvijao se pred stanarima zgrade koji su sa svojih prozora promatrali divljanje, ali i snimili ga mobitelima te učinili javno dostupnim, a policija će osim zbog nasilja prijaviti napadače i za razbojništvo jer su čovjeku ukrali i torbicu s dokumentima., doznaje jutarnji list

– Nisam odmah prepoznala da je taj napadnuti muškarac naš susjed. Bila sam snena i probudilo me urlanje: ‘Makni se! Nećeš se maknut?‘ I tada sam začula udarce. Pogledala sam kroz prozor, a ono užas. Mladići su okružili susjedov auto te ga doslovno razbijali palicom. Jedan se čak pokušavao popeti na krov, valjda da bi skakao po njemu, ali nije uspijevao jer je djelovao alkoholizirano. Na kraju su i susjeda tukli šakama. Mislim da ga je jedan lupio i nogom. Vikali su i psovali ga. Rekla sam mužu da zove policiju, koja je vrlo brzo došla, ali su napadači pred njima počeli trčati preko livade u mrak, a susjed se samo skljokao na pločnik – ispričala je za Jutarnji jedna stanarka zgrade. Drugi stanar kaže da se susjed B. B., koliko je čuo, vraćao s posla, a misli da radi u ZET-u i često muku muči, kao i svi ostali, navečer s parkiranjem jer mjesta nikad nema.

– Priča se da je susjed po dolasku s Lagunom na parking uočio taj srebrni auto zaustavljen nepropisno i ukoso, pred kolnim ulazom u vrtić. I tada je stao iza tog vozila pa su dečki počeli negodovati da im se makne i valjda krenuli unazad te mu pritom oštetili vozačeva vrata. Zatim su izašli iz auta i krenula je tarapana šakama pa palicom. Bilo je užasno gledati da se u toj mladeži krije tolika količina agresije, a naš susjed B. B. je predivan i smiren čovjek. Susjed za poželjeti – zaključio je drugi stanar zgrade.

Iz PU zagrebačke rekli su da je do obračuna došlo nakon prometne nesreće Renault Megana i Renault Lagune s materijalnom štetom. Iz Megana je zatim izašao vozač i nekoliko putnika te su počeli vrijeđati 64-godišnjaka u Laguni, kojeg su izvukli iz auta te ga pretukli. Usput su, osim njegova auta, palicama oštetili još tri druga vozila.

Privedeni mladić na licu, kako neslužbeno doznajemo, ima prepoznatljive romantične tetovaže.