Ratni veterani 9.gardijske ljuti na Pantovčak: Otkazana je središnja svečanost, od Milanovića je stigla ogromna količina arogancije

Ratni veterani 9.gardijske ljuti na Pantovčak: Otkazana je središnja svečanost, od Milanovića je stigla ogromna količina arogancije

, Zoran Milanović je trebao sudjelovati na obilježavanju 30. obljetnice ustrojavanja 9. gardijske brigade „Vukovi“ i ustrojavanja Motorizirane bojne „Vukovi“ u Gospiću

Kako je najavljeno iz Ureda predsjednika, Zoran Milanović je u petak trebao sudjelovati na obilježavanju 30. obljetnice ustrojavanja 9. gardijske brigade „Vukovi“ i ustrojavanja Motorizirane bojne „Vukovi“ u Gospiću, gdje se trebalo održati i prigodno obraćanje predsjednika. No, večeras se oglasila Udruga Ratnih Veterana 9 Gbr. “Vukovi” koja kaže da se središnja svečanost neće održati prema službenom programu, jer su, kako tvrde u svojoj obavijesti, došli u problem s Uredom Predsjednika RH koji je samovoljno preuzeo glavnu riječ te su im, tvrde, nametana neka ograničenja za njihove druge goste koja im nisu prihvatljiva. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti: 

“Poštovane obitelji poginulih i umrlih Vukova, cijenjeni suborci i dragi prijatelji nažalost moramo Vas obavijestiti da se središnja svečanost obilježavanja 30. Obljetnice ustrojavanja naše 9. Gardijske brigade Vukovi neće održati prema službenom programu koji vam je poslan i objavljen u medijima.

Naime tijekom organizacije obilježavanja došli smo u problem s Uredom Predsjednika RH koji je samovoljno preuzeo glavnu riječ te su nam nametana neka ograničenja za naše druge goste koja nam nisu prihvatljiva.

Zbog nemogućnosti komunikacije s Uredom predsjednika te ogromne količine arogancije i ega koja dolazi od strane Predsjednika koja se pokazala nepremostivom i u ovakvom tužnom ali i ponosnom događaju proslave naše obljetnice. Shodno tome obavještavamo Vas da će se Sveta misa za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje održati kako je i planirano sutra 28.10. u 10 sati u katedrali NBDM u Gospiću.

Nakon Svete mise neće biti polaganje vijenaca u 11 sati kako je planirano prvotno već će vijence položiti ratni pripadnici 9.GBR Vukovi sa obiteljima poginulih i našim suborcima iz Gardijskih brigade u 13 sati na spomen obilježju poginulim Vukovima u vojarni u “9. Gardijske brigade Vukovi u Gospiću i to bez ikakvih ceremonija i prisustva politike. Nakon polaganja vijenaca pozivamo Vas od 13:30 sati na svečani ručak i druženje u Društvenom domu u Žabici u Gospiću.

Svečana akademija i dodjela odlikovanja nažalost se neće održati zbog nepremostivih zapreka u suradnji s Uredom Predsjednika RH koji je isključivi krivac za neodržavanje ove obljetnice po planiranom programu. Taktičko-Tehnički zbor i prelet Krila Oluje neće se održati. Večerašnji koncert klape “Sveti Juraj” HRM i Jazz orkestra HV u kinu “Korzo” u Gospiću održat će se sa početkom u 19 sati te još jednom pozivamo građane Gospića i okolice da dođu na ovaj događaj. Još jednom se svima ispričavamo zbog izmjena programa koje nisu uzrokovane našom krivicom”.