Zagreb pun policije zbog dolaska brojnih političara, donosimo karte zaobilaznih pravaca …

Zagreb pun policije zbog dolaska brojnih političara, donosimo karte zaobilaznih pravaca …

U Zagrebu se u ponedjeljak i utorak održava Prvi parlamentarni summit Međunarodne krimske platforme. Zbog njegovog održavanja očekuje se dolazak velikog broja gostiju.

Među kojima su predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi, ali i predsjednik ukrajinskog parlamenta Ruslan Stefančuk, koji je već stigao u Hrvatsku i u subotu se sastao s Gordanom Jandrokovićem.

Zbog mjera sigurnosti, policija je uspostavila posebnu regulaciju prometaposebnu regulaciju prometa, a upozorili su i da može doći do privremenih prekida javnog prometa.

Sve će regulirati policijski službenici čije je prisustvo u gradu i više nego primjetno.

Privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja u utorak

Osim navedenog, na području užeg centra Zagreba, u utorak od 6 sati do 22 sata, uspostavit će se privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila na posebno označenim mjestima trakama “stop – policija”, o čemu su vlasnici vozila i stanari zgrada na navedenim lokacijama već upoznati, objavila je policija.

Zagrebačka policija poziva građane, odnosno sve sudionike u cestovnom prometu, a posebice vozače motornih vozila i pješake, na razumijevanje i strpljenje u vrijeme uspostave privremene regulacije prometa navedenih dana.

Također, iz zagrebačke policije pozivaju građane na dosljedno poštovanje uputa i naredbi policajaca kao i poštovanje pravila navedenih u privremenoj regulaciji prometa na pojedinim prometnicama. Promet će biti posebno reguliran na trasi od zagrebačke Zračne luke dr. Franjo Tuđman kroz Buzin, Novi Zagreb, Trnje i Centar do Gornjega grada.

U nastavku pogledajte karte s obilaznim pravcima: