Užas pokraj Zagreba: Prvu noć mu ukrao puške, drugu auto, a treću noć mu pucao u nogu…

Užas pokraj Zagreba: Prvu noć mu ukrao puške, drugu auto, a treću noć mu pucao u nogu…

FOTO:Ilustracija/Fotografija nema veze s događajem opisanim u tekstu.

Kroz kriminalističko istraživanje je utvrđeno, u srijedu, 19. listopada oko 2.30 sati, nepoznati je počinitelj došao opet došao na istu adresu u Sobačanima, prišao ulaznim vratima kuće te iz vatrenog oružja ispalio jedan hitac u smjeru 70-godišnjaka te ga ozlijedio u predjelu noge. Ozlijeđeni muškarac pronađen je sljedećeg dana u jutarnjima satima.

U svezu s tim se povezuju još dva događaja što je utvrđeno tijekom kriminalističkog istraživanja.

Jedan od događaja koji je povezan s tim dogodio se u petak, 14. listopada u jutarnjim satima na području Kloštar Ivanića u mjestu Sobočani u Ulici v plavem trnacu, kada je nepoznati počinitelj provalio u kuću vlasništvo 70-godišnjaka. Iz kuće su tada otuđene dvije lovačke puške sa pripadajućim streljivom.

A potom u noći između 15. i 16. listopada, na istoj adresi, nepoznati je počinitelj otuđio osobni automobil marke Fiat Punto vlasništvo istog 70-godišnjaka.

Za muškarcem, koji se dovodi u vezu s ovim događajem, intenzivna je potraga te obzirom na navedena kaznena djela.

Građane savjetujemo da obrate pozornost na nepoznate osobe i svako sumnjivo ponašanje u svojoj blizini. Također, savjetujemo da se ne približavate niti ostvarujete kontakt zbog vlastite sigurnosti i u takvim slučajevima zatražite intervenciju policije na 192, piše zagrebačka policija.