Slavonskobrodska policija u rekordnom vremenu riješila slučaj teške krađe na štetu braniteljskih udruga, branitelji im zahvalili na brzini…

Slavonskobrodska policija u rekordnom vremenu riješila slučaj teške krađe na štetu braniteljskih udruga, branitelji im zahvalili na brzini…

Inspektori Kriminalističke policije Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje u rekordnom vremenu otkrili počinitelja kaznenog djela teške krađe

Tijekom noći 18./19. listopada 2022.g., iz privatne tvrtke u Slavonskom Brodu otuđena je određena količina informatičke i tehničke opreme, među kojom su se nalazila dva vrijedna prijenosna računala, profesionalni fotoaparat sa dodatnom pripadajućom opremom, te jedan uređaj za ozvučavanje.

Jedan od ukradenih laptopa vlasništvo je Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, dok su profesionalni fotoaparat i uređaj za ozvučavanje vlasništvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije.

Odmah pošto je u prostorijama tvrtke uočen nedostatak navedene opreme, u jutarnjim satima 19. listopada 2022.g. izvršena je prijava krađe, nakon čega odmah na teren izlaze inspektori Kriminalističke policije i započinju kriminalističko istraživanje i potragu za nepoznatim počiniteljem.

Nepoznati počinitelj je u počinjenju kaznenog djela teške krađe očito zaboravio vrlo bitnu činjenicu kako hrvatska policija osim što je krajnje profesionalna, osposobljena i vrlo stručna, raspolaže i odgovarajućim sofisticiranim uređajima za lociranje i pronalazak ovakve vrste tehničke opreme.

Tehnička oprema koju je počinitelj kaznenog djela teške krađe otuđio tijekom dana je locirana, nakon čega je započeta intezivna potraga za počiniteljem, koji je ubrzo pronađen i uhićen u rekordnom vremenu, već u večernjim satima istog dana u 21:35 sati.

Slijedećeg dana 20. listopada 2022.g., temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, pretražen je dom i prostorije koje koristi osumnjičeni, kojom prilikom su pronađeni svi otuđeni predmeti iz ovog slučaja, a isti su temeljem podnesenih odštetnih zahtjeva vraćeni vlasnicima.

Policijski službenici protiv počinitelja kaznenog djela teške krađe podnijeli su kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Iz braniteljskih udruga stigla je i zahvala krim inspektorima:

“Ovo je samo još jedan u nizu mnogobrojnih pozitivnih primjera kako naši građani mogu imati potpuno povjerenje u hrvatsku policiju, koja opravdano dugi niz godina koristi slogan „SIGURNOST I POVJERENJE“.

Hvala Vam na svemu što činite za nas, a posebno Vam hvala na brzom rješavanju ovog slučaja teške krađe počinjene na štetu naših braniteljskih udruga!“, priopćili su