Policijska bilanca derbija u Splitu: Ukupno 75 navijača privedeno. Od toga je bilo 63 domaća navijača te 12 gostujućih…

Policijska bilanca derbija u Splitu: Ukupno 75 navijača privedeno. Od toga je bilo 63 domaća navijača te 12 gostujućih…

U petak se od 18 sati igra derbi između Hajduka i Dinama na splitskom Poljudu.

Policija je ranije objavila da je riječ o utakmici visokog rizika.

“Prihvat navijača u dolasku i povratku osigurava policija uz koordinaciju Stožera Ravnateljstva policije. Na odmorištu Nadin priveden je jedan gostujući navijač – spriječeno da verbalna prepirka preraste u sukob”, objavili su iz policije.

Nešto kasnije, policija je objavila da je ukupno devet gostujućih navijača uhićeno. “Prihvat organiziranih i neorganiziranih skupina gostujućih navijača bio je na izlazu s AC A1-Dugopolje, kreću se via Poljud. Postupanje policije na Dugopolj: privedeno ukupno 9 gostujućih navijača = 1 zbog pirotehnike i 8 zbog alkohola”, objavila je policija.

Uoči samog početka derbija policija je objavila najnovije podatke o broju uhićenih navijača. Policija je objavila da je do početka susreta između Hajduka i Dinama uhićeno ukupno 28 navijača, među kojima je 19 domaćih i devet gostujućih.

Policija je objavila da su navijači privedeni zbog posjedovanja pirotehnike, noževa, droga i alkohola, fantomki i metalnih šipki, narušavanja javnog reda i mira te ubog posjedovanja transparenta neprimjerenog sadržaja i ulaznice na tuđe ime.

Nakon utakmice, policija je priopćila da je ukupno 75 navijača privedeno. Od toga je bilo 63 domaća navijača te 12 gostujućih.