Ne vadite jakne iz ormara! Temperatura idući tjedan u susjedstvu penje se i do 30 °C

Ne vadite jakne iz ormara! Temperatura idući tjedan u susjedstvu penje se i do 30 °C

Nakon kraćeg perioda promjenjivijeg vremena, početkom idućeg tjedna vrijeme će se stabilizirati uz nastavak južine i rast temperatura

Ljeto kao da nije gotovo, ljudi se kupaju na plažama i šetaju u kratkim rukavima. Taj trend očito će se nastaviti i narednih nekoliko dana, dok za vikend stiže kiša i pogoršanje vremena. No, ne za dugo!

I idućih dana nastavlja se toplo vrijeme, a vrhunac babljeg ljeta prema svemu sudeći nastupit će idući tjedan kada bi se temperature zraka mogle popeti i do 30 °C u susjednoj Srbiji i BIH. 

Tako je toplo, i još tako kasno u godini, bilo samo nekoliko puta u povijesti – na Griču je najtoplije poslije 20. listopada u godini bilo 27,6 °C – 23. listopada 1971., te 25,5 °C 26.listopada.1999., a najkasnije i toplije – 25,0 °C 16. studenog.1963., objavio je HRT.

Najviša dnevna temperatura u Hrvatskoj je između 14 i 19, a na Jadranu od 20 do 25 Celzijevih stupnjeva.

Nakon kraćeg perioda promjenjivijeg vremena, početkom idućeg tjedna vrijeme će se stabilizirati uz nastavak južine.

U petak će na Jadranu okrenuti na jugo, u unutrašnjosti na jugozapadni i južni vjetar.

Temperatura od četvrtka bit će u padu, poglavito u unutrašnjosti. U subotu slijedi jače naoblačenje s kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom. Kiša može pasti i u nedjelju, dok će novim tjednom doći i do nove promjene vremena.