Liječnik brutalno napao medicinsku sestru zbog ispričnice: ‘Sve se događalo pred našim pacijentima’

Liječnik brutalno napao medicinsku sestru zbog ispričnice: ‘Sve se događalo pred našim pacijentima’

Brkić je naknadno rekla kako su je zvali u Policijsku upravu te da su najavili da će pokrenuti kaznenu prijavu – čim im stigne medicinska dokumentacija

Specijalizant radiologije u KB Dubrava, Ante Kedžo, u petak 14. listopada brutalno je napao, davio, srušio na pod i slomio ruku 55-godišnjoj medicinskoj sestri Renati Brkić, doznaje Index.

Stravična priča počela je nešto ranije tog dana, kad je Kedžina supruga došla po ispričnicu za njihovog sina vrtićke dobi. Ona je u ordinaciju pedijatra u Retkovcu ušla sa sinom i zahtijevala da joj se izda ispričnica za vrtić.

Kada joj je rečeno da treba malo pričekati jer postoje pacijenti koji su na redu bili prije nje – napustila je ordinaciju. Vratila se pred kraj radnog vremena, ali taj put u pratnji supruga…

Medicinska sestra tada je već zaključala vanjska vrata ordinacije jer je do kraja radnog vremena trebalo pregledati pacijente koji su čekali u redu u čekaonici.

Prema priči oštećene, Kedžo je uporno zvonio na vanjskim vratima, a ona mu je, čim je završila s pacijentom koji je već bio u ordinaciji, otvorila vrata.

“Iz meni nepoznatih razloga, Kedžo me prvo počeo vrijeđati i omalovažavati, a potom i prijetiti da će mi zavrnuti vrat”, rekla je nesretna medicinska sestra.

Prepričava kako ju je potom i fizički napao – uhvatio za vrat i počeo gušiti, da bi je nakon toga bacio na tlo.

“Krenuo je prema meni i vjerojatno bi nastavio s napadom, no u tome su ga spriječili očevi djece koja su čekala na red ispred ambulante. Sve to događalo se ispred ambulante, pred našim pacijentima djecom i njihovim roditeljima kao i pred djetetom i suprugom napadača te slučajnim prolaznicima”, kazala je Brkić.