Alžirka u Parizu silovala, mučila i ubila djevojčicu (12), krajnja desnica na nogama: ‘Zaustavite imigraciju!‘

Alžirka u Parizu silovala, mučila i ubila djevojčicu (12), krajnja desnica na nogama: ‘Zaustavite imigraciju!‘

Lola je nestala prošlog petka. Krenula je iz škole kući. Do kasne večeri njeno je tijelo pronađeno u kontejneru

Ubojstvo 12-godišnje francuske djevojčice Lole, pronađene u plastičnom kontejneru ispred stambene zgrade u kojoj je živjela, raspalilo je novu veliku polemiku o statusu imigranata u Francuskoj., doznaje jutarnji list

U pritvoru je zadržana 24-godišnja alžirska imigrantica zbog sumnje da je djevojčicu ubila, silovala i mučila. Pokazalo se i da joj je već bilo naređeno da napusti Francusku, ali institucije nisu do kraja provele tu odluku. Ubrzo nakon što se predsjednik Emmanuel Macron u utorak susreo s roditeljima ubijene djevojčice i obećao punu potporu, krajnja desnica i desnica u Francuskoj optužile su Macronovu vladu da je iznevjerila i obitelj i Francuze “koji već godinama pate zbog imigrantskog nasilja”.

Tijekom vruće sjednice u Nacionalnoj skupštini, Marine Le Pen osudila je vladinu “labavu” imigracijsku politiku. “Osumnjičena za ovaj barbarski čin nije trebala biti u našoj zemlji; što vas sprječava da konačno zaustavite ovu nekontroliranu imigraciju?!”, poručila je Le Pen.

Premijerka Elisabeth Borne potom je pozvala Le Pen da “pokaže malo pristojnosti” i poštuje bol roditelja i sjećanje na Lolu, prizivajući omiljenu poštapalicu: “Neka policije i pravosuđe rade svoj posao!”

Lola je nestala prošlog petka. Krenula je iz škole kući. Do kasne večeri njeno je tijelo pronađeno u kontejneru. Obdukcija je pokazala da je djevojčica pretrpjela kardiorespiratorno zatajenje “sa znakovima gušenja i kompresije grlića maternice”. Rane koje su joj pronađene na licu, leđima i vratu nisu dovele do smrti.

S obzirom da joj je otac domar u zgradi, ubrzo je došao u posjed snimke s CCTV-a na kojoj se vidi osumnjičena Dahbia B., kao i 43-godišnji muškarac koji je pomogao sakriti tijelo djevojke. Politički protivnici vlade Emmanula Macrona brzo su istaknuli status Dahbije B. kao ilegalnog imigranta.

Dahbia je u Francusku ušla legalno kao studentica prije šest godina. Kada joj je istekla boravišna dozvola naređeno joj je da napusti francuski teritorij u roku mjesec dana, prema naredbi poznatoj kao OQTF (Obligation de quitter le territoire français, tj. odluka o napuštanju francuskog teritorija).