Kaos na sjednici Antikorupcijskog vijeća: Zekanović i Bulj umalo se potukli!

Kaos na sjednici Antikorupcijskog vijeća: Zekanović i Bulj umalo se potukli!

Danas se ponovno sastaje saborsko Antikorupcijsko vijeće, koje bi trebalo saslušati bivše članove Uprave Ine o načinu upravljanja tom kompanijom. Na saslušanje Vijeća pozvani su također premijer Andrej Plenković i bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, no, oni su ranije poručili da se neće odazvati pozivu.

Vijeće je na sjednicu, osim Plenkovića i Ćorića, pozvalo i bivše članove Uprave Ine Niku DalićaBarbaru DorićDarka MarkotićaIvana Krešića i Davora Mayera., piše N1

Zekanović i Bulj umalo se potukli

Kako javlja reporter Elvir Mešanović, Zekanović i Mostov Miro Bulj umalo su se potukli u hodniku za vrijeme pauze. Počelo je naguravanje, ali odmah su ih razdvojili, javlja reporter.

Pitanje Hrvoja Zekanovića

E, moj gospodine Mayeru, što ste vi uopće dolazili ovdje, nije mi jasno. Kažete da ne želite ulaziti u političke igre, a ovdje ste upravo to. Sad ste u jednom političkom cirkusu i nije mi jasno zašto ste došli, kad javnosti niste dali nijedan odgovor na pitanja o korupciji. Primate li vi legalno novac iz proračuna oko dva milijuna kuna godišnje i je li istina da ste u 11 godina primili oko 22 milijuna kuna legalnog novca?, upitao je Zekanović Mayera.
Zašto vi 11 godina nikada niste našli hrabrosti da kažete kako nešto ne valja? Je li vaš razlog dolaska ovdje to što vas je Plenković nabio iz Ine? Jeste li vi kao član Uprave Ine imali suradnju s ministrima Mosta?, nastavio je Zekanović.
Grmoja ga je upozorio da ne vrijeđa čovjeka.

To nisu pitanja, to je vaš performans, rekao je Grmoja.

“Kolika je vaša plaća?”, nastavio je Zekanović s pitanjima.

“Molio bih vas da me pustite da odgovorim do kraja pa onda komentirajte”, rekao je Mayer. “Prvo, ja više nisam član uprave Ine pa više ne znam otkud teza da ja svake godine primam plaću. Ja od 2020. nisam član uprave Ine”, rekao je Mayer.

Zekanović mu je upadao u riječ pa ga je Grmoja izbacio sa sjednice. Nakon toga je Grmoja proglasio pauzu od 10 minuta, jer je “HDZ poslao provokatora koji želi ometati rad Vijeća”