Balenović oplela po Bulju i Grmoji: ‘Sada pišu da branim Plenkovića, a ne žele me pozvati na Antikorupcijsko vijeće’

Balenović oplela po Bulju i Grmoji: ‘Sada pišu da branim Plenkovića, a ne žele me pozvati na Antikorupcijsko vijeće’

Vesna Balenović, bivša predsjednica Udruge “Zviždač” i bivša djelatnica INA-e, oglasila se na Facebook profilu gdje je ovaj put prozvala Mostovog Miru Bulja, ali i Nikolu Grmoju, predsjednika saborskog Antikorupcijskog vijeća.

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

“Miro Bulj i ja na sastanku 11.siječnja 2016. godine! Miro Bulj s kojim sam se od prije dobro poznavala bio je neizmjerno ogorčen i ljut zbog saznanja,  zašto se moj predmet i progon vezano uz INA-u već 15 godina ne rješava!

I tada mi je obećao da će prva točka dnevnog reda na sjednici Sabora biti predmet Balenović & INA! Bila sam sretna!! Ja tada nisam 15 godina primala plaću iz INA-e, a i danas punih 20 i kusur godina je ne primam!! Miro Bulj u rukama na ovoj slici ima sve dokumente iz INA-e, kao i priznanje DORH-a od 2011., priznanje Vlade od 2009. koja je napisala da su mi  na preporuku Europskog suda u Strasbourgu grubo kršena radna i ljudska prava i ponudili su mi 20.000 eura, kao malu satisfakciju koju do danas nisam  nikada dobila!

Ponudila je tada Vlada i moj hitan povratak u INA-u! Zabranili su to i Davor Štern i Damir Vanđelić predsjednici NO INA-e! Eto na slici se vidi kod Mira i set naslovnica Slobodne Dalmacije s dokumentacijom! Takve setove dobio je i Most u Saboru osobno i Nikola Grmoja  kao i njihova dva ministra energetike osobno – Tomislav Panenić i Slaven Dobrović!! Ništa nisu učinili.

Dali su mi svi obećanja da će se hitno riješiti moj spor Balenović & INA! Sada Nikola Grmoja piše da ja branim Andreja Plenkovića! Ne branim ja nikog, pogotovo ne Plenkovića, samo objektivno kritiziram Nikolu Grmoju zašto me prvu ne želi pozvati na antikorupcijski odbor, zaslužila sam itekako da se sazna sva istina o INA-i i zvjerstvu koje sam preživjela s obitelji, samo zato što sam upozorila na kriminal u INA-i,  uništenu Rafineriju Sisak u periodu 2001- 2014!  Za sve sam još i dobila zatvorsku kaznu 2009. jer sam izjavila da je Predsjednik Uprave INA-e kriv za Rafineriju Sisak u koju ni lipe nije  uložio od  2003. godine i otkrila sam da je supruga Tomislava DragičevićaSavka Kučar Dragičević u sukobu interesa od 2006. jer je postavljena upravo ona na mjesto direktorice Agencije za zaštitu okoliša za vrijeme ekocida i tako je skrivala na 1000 kaznenih prijava otrovanih građana Siska zbog zagađivanja zraka  zbog zahrđale rafinerije!

INA i MOL ugovorom su se  obvezale prilikom potpisivanja ugovora 2003. da će  uložiti pod hitno milijardu dolara u obnovu rafinerije Sisak, stavljen filtera na dimnjake rafinerije da ne ‘kulja’ sumporvodik i kancerogeni benzen! Nisu ni lipe uložili! Možda su novac podijelili , tko zna! Umrlo je na stotine građana i možda se i više od tisuću ljudi razboljelo od leukemije i raka pluća! Meni je dosuđeno pravomoćno 60 dana zatvora, a Tonći Majica sudac prekršajnog suca  iz  Siska udaljen je sa suda jer je kaznio INA-u novčano i osobno  direktore INA-e zbog zagađivanja zraka, tla i vode!”, stoji u objavi.

U komentarima je navela, priloživši fotografiju komentara Nikole Grmoje: “Ovo Nikola Grmoja odgovara građanima! Bit će pozvana ali kad dođemo do tog razdoblja… Dakle Bog zna kada! Čudna je ta njezina igra u obrani Plenkovića! Tako je samo Stipe Mesić znao pljuvati po meni! Zašto to radi…”, pitala se Balenović.