Vidović Krišto: USKOK nam ponovno vrijeđa inteligenciju. Ne bi me iznenadilo da uskoro uhite i portire iz INA-e

Vidović Krišto: USKOK nam ponovno vrijeđa inteligenciju. Ne bi me iznenadilo da uskoro uhite i portire iz INA-e

Objavu prenosimo u cijelosti.

“Današnja vijest da su zbog afere u INA-i uhićene još dvije osobe ponovno dokazuje da tijela koja su dužna istraživati i spriječavati kriminal – DORH, USKOK i policija – ne rade sukladno zakonu, već kontrolirano i manipulativno istražuju ili bolje rečeno, štite kriminal.

Danas je uhićena osoba koja je bila zamjenik direktoru iz INA-e Škugoru, koji je, kao što je poznato, četvrta razina ispod Uprave INA-e. Znači, nakon mjesec dana istraživanja uhićuju zamjenika direktora iz INA-e Škugora. Ne bi me iznenadilo da uskoro uhite i portire iz INA-e.

USKOK ovime demonstrira da slijedi političku manipulaciju Plenkovića – da je krađu milijarde iz INA-e bio u stanju provesti nižerazredni menadžment, u tvrtci u kojoj postoje različiti odjeli i kontrole, nekoliko revizija, Uprava i Nadzorni odbor. Znači, ta tvrdnja je smiješna i nemoguća.

Cilj USKOK-a i policije je dokazati nedokazivo, te time zaštiti stvarne kreatore ove pljačke. Jer, u potpunosti je jasno da se milijardu kuna ne može ukrasti bez same Uprave ili direktora prve razine do Uprave, uz zaštitu državnih nadzornih tijela, počevši od HERE do Porezne uprave. Obujam korupcije od milijardu kuna, isključuje mogućnost da je taj lopovluk mogao ostati nezamjećen.

Tvrtka preko koje se pljačka u INA-i provela je tvrtka Plinara istočne Slavonije, koja je u 100 postotnom vlasništvu Vukovarsko – srijemske županije. Svakom poznavatelju načina poslovanja u Hrvatskoj je jasno da su tvrtke u vlasniuštvu Županija pod potpunom političkom kontrolom, tako da istraživati diktoricu te tvrtke Mariju Ratkić, a ne istraživati župana Damira Dekanića, te napose stvarnog političkog šefa te županije koji se zove Tomislav Čuljak, jest apsurdno i besmisleno. Sama činjenica da je osoba koja je jedna od ključnih aktera za pljačku od milijardu kuna, navedena Marija Ratkić, nakon samo nekoliko dana u istražnom zatvoru puštena na slobodu, govori o političkom utjecaju politike na DORH i sud. U Hrvatskoj u istražnom zatvoru provedete i po šest mjeseci za sitni prijestup, a za pljačku od milijardu kuna – tri dana.

Rad pravosudnih tijela današnje Hrvatske potpuno je kompromitiran, a ta tijela se uopće više ni ne trude skrivati svoju upetljanost u korupciju i zaštitu korupcije. Metoda njihovog rada je skrivanje, a ne otkrivanje korupcije, te odani odnos političkim moćnicima, a ne zakonu i Ustavu.

Nulta točka svih promjena u Hrvatskoj jest promjena ključnih osoba u DORH-u, USKOK-u, policiji, SOA-i te sudstvu.

Te institucije zadužene su štititi imovinu hrvatskih građana te skrbiti za provedbu i poštivanje zakona u Hrvatskoj. One to ne rade, tj. hrvatski građani ih plaćaju, a one rade protiv tih građana. Te strukture rade protiv hrvatskog Ustava, protiv zakona i protiv ugovora o EU.

Hrvatski branitelji su se borili za uređenu, civiliziranu i pravednu Hrvatsku, i zato moramo spriječiti lopovluk, ali i primjereno kazniti one koji omogućavaju i štite taj lopovluk – što zbog svih koji su dali svoj život za Hrvatsku, što zbog naše djece i njihove budućnosti”, navodi Vidović Krišto.