Incident na benzinskoj: bivši specijalac s pištoljem nasrnuo na trojicu mladića pa završio u bolnici

Incident na benzinskoj: bivši specijalac s pištoljem nasrnuo na trojicu mladića pa završio u bolnici

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je optužnicu protiv trojice mladića koji su na benzinskoj postaji u Đurđevcu brutalno pretukli bivšeg pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko.

Tereti ih se za kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede u prekoračenju granica nužne obrane. Sve se događalo lani u prosincu na benzinskoj, a u incidentu je teško stradao bivši ‘specijalac’ i ratni vojni invalid Ivan H. (53) koji je čak pucao iz pištolja kako bi se obranio od napadača, javlja Danica.hr.

“Okrivljenog 24-godišnjaka i dvojicu 20-godišnjaka se optužnicom tereti da su oko ponoći 19./20. prosinca lani na benzinskoj postaji u Đurđevcu, nakon prethodnog verbalnog sukoba s 53-godišnjakom zbog parkiranja vozila, a koji ih je fizički napao, počinili navedeno kazneno djelo.

U cilju odbijanja tog napada, okrivljenog 24-godišnjaka se tereti da je srušio 53-godišnjaka na tlo i jednom ga rukom udarao po glavi i tijelu, a drugom je rukom pritiskao ruku 53-godišnjaka u kojoj je ovaj držao pištolj.

Okrivljenici su potom, radi sprječavanja daljnjeg napada, uz uporabu prekomjerne sile koja nije bila neophodna za ostvarenje tog cilja, pristajući da ga time teško ozlijede, zadali 53-godišnjaku više snažnih udaraca rukama i nogama u glavu i tijelo.

Pritom su mu nanijeli osobito tešku tjelesnu ozljedu (prijelomi kostiju očne šupljine i čeljusti, prijelomi sljepoočne, tjemene i čeone kosti s krvarenjem i nagnječenjem mozga”, izvijestili su koprivnički tužitelji.