Plenković: Mi smo Vlada koja ne zna što su to izvidi, institucije rade neovisno…

Plenković: Mi smo Vlada koja ne zna što su to izvidi, institucije rade neovisno…

U ponedjeljak je u središnjici HDZ-a održan sjednica šireg Predsjedništva stranke.

Nako sastanka premijer Planković dao je izjavu za medije…

“Kao i svaki tjedan razmotrili smo glavna politička zbianja iza nas, najavili aktivnosti ovoga tjedna”, rekao je Plenković na početku., prenosi N1

Komentirao je i nova uhićenja u aferi INA.

“Nastavak aktivnosti DORH-a, USKOK-a, policije, bitno je da se sve vezano uz INA-u rasvijetli. Naravno da smo komentirali i izjave oporbenih političara koji odmah apriori znaju o čemu se radi i dalje optužuju Vladu i HDZ, što naravno nije slučaj. Ova afera ima imena i prezimena. Nama je u interesu da sve rasvijetli i da oni koji to trebaju biti, budu kažnjeni”, rekao je Plenković.

Na pitanje jesu li ga iznenadila današnja uhićenja, odgovorio je: “Ja nemam nikakva saznanja o tome. Mi smo Vlada koja ne zna što su to izvidi, koje su aktivnosti USKOK-a, DORH-a, policije, oni neovisno rade svoj posao. Te aktivnosti su tajne, gdje će to sve skupa dalje dovesti zaista ne znam, ništa me ne iznenađuje. U interesu mi je da se borimo protiv korupcije, kriminala i da oni koji su počinili kazneno djelo za to i odgovaraju. Mi se borimo protiv korupcije i kriminala”.

Dodao je da ”oporba ima svoje pjesmice”.

Kritizirao je oporbu.

“Neodgovorna oporba koja nema ideje, imaju i nekoliko pjesmica, a sada su dodali i novi okvir: izdajnici. Dakle, banda i izdajnici, to ponavljaju dvije godine ne bi li se to negdje utaložilo, među onima koji ne prate što se događa. Jedino o čemu imaju ideje je da hoće lijepiti etikete i rušiti Vladu. Grbin je otišao u Našice i rekao da ja radim u Hrvatskoj ono što Vučić radi u Srbiji. Ja nemam ništa protiv njega i njegove supruge, ali dobiva naknadnu za odvojeni život, a ne zna gdje živi”, rekao je Plenković.

Uskoro više…