“Sutra završava karijera Putinovog ministra obrane”: Analitičar o budućim potezima i što se dogodilo s Krimskim mostom…

“Sutra završava karijera Putinovog ministra obrane”: Analitičar o budućim potezima i što se dogodilo s Krimskim mostom…

Dan nakon eksplozije na Krimskom mostu, Vladimir Putin je za sigurnost ovog važnog opskrbnog pravca zadužio FSB sigurnosnu službu Rusije. Još uvijek nije jasno što se točno na mostu dogodilo. No, jasno je da Rusija od invazije ne odustaje. Noćas je raketirana stambena četvrt grada Zaporižja.

Gostujući u Dnevniku Nove TV vojni analitičar Ivica Mandić osvrnuo se na najavljeni sastanak ruskog Vijeća sigurnosti . Komentirao je i eksploziju na Krimskom mostu, ali i daljnji tijek ruske invazije na Ukrajinu.

“Ono što zapadne obavještajne službe obavještavaju, a posebno američkog predsjednika, jest da je taj sukob dosta žestoko kulminirao, da se izravno suprotstavlja predsjedniku Putinu, da će vjerojatno sutra završiti politička karijera ministra obrane i zahtjev te nacionalističke struje da on kao takav više ne bude na tom mjestu u smislu da je posve nekompetentan za operaciju“, rekao je Mandić o stanju u ruskim vojnim redovima dodavši da je vrlo teško pogoditi tko će ga zamijeniti.

“Takve stvari, određene interesne skupine, i oni koji ih podupiru na jednoj strani i svi ostali na drugoj. Tako da taj sukob ne znamo kako će završiti. Međutim, on je vrlo glasan i unutar Ruske Federacije u njihovim medijima.

U tom dijelu se očekuje dodatno zaoštravanje situacije oko toga, a i sam rezultat na ratištu pokazuje da nekakvih velikih perspektiva Šojgu više nema”, rekao je vojni analitičar u Dnevniku Nove TV.