Strani mediji o Vatrenima i ždrijebu: Nadamo se da ćemo stati na kraj Luki Modriću…

Strani mediji o Vatrenima i ždrijebu: Nadamo se da ćemo stati na kraj Luki Modriću…

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini D kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024 sa reprezentacijama Walesa, Armenije, Turske i Latvije, odlučio je ždrijeb u Frankfurtu.

Hrvatska nogometna reprezentacija bila je jedan od nositelja u ždrijebu, a Vatreni će igrati u jednoj od skupina s pet reprezentacija zbog sudjelovanja na Final Fouru Lige nacija u lipnju sljedeće godine.

Vatrenima su najteži protivnici Wales i Turska, a upravo njihovi mediji ističu Hrvatsku kao favorita za odlazak na Europsko prvenstvo, ni svi žele iznenaditi Vatrene.

”Hrvatska zauzima 12. mjesto na FIFA-inoj svjetskoj rang listi, Hrvatska je stigla do finala Svjetskog prvenstva koje se igralo u Francuskoj. Hrvatska je bila treća na Svjetskom prvenstvu 1998., ima velike zvijezde u svojoj momčadi.

Zvijezde Vatrenih su Joško Gvardiol, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić i Luka Modrić”, piše turski Fanatik.

Većina turskih medija puno se ne bavi Hrvatskom, svi prenose izjave turskog izbornika koji ističe da mu je glavni cilj plasman na Euro u Njemačku.

”Imamo mladu momčad. Turski cilj je prolaz među najbolje 24 reprezentacije pored Hrvatske i Walesa”, piše Fotomac.

Velšani se nadaju da će zaustaviti Luku Modrića

I Velški mediji su svjesni da su u teškoj skupini za njih i vjerojatno će se s Turskom boriti za prolaz, no najviše pišu o Hrvatskoj.

“Nadamo se da ćemo stati na kraj Luki Modriću koji će tada imati 38 godina. Wales i Hrvatska su bili u kvalifikacijama za SP u Brazilu i za posljednji Euro, u ta dva navrata Hrvatska je bila prva u skupini”, piše Wales online, prenosi gol.hr.