Očekuje se obraćanje Vučića: Najavio neke teške odluke…

Očekuje se obraćanje Vučića: Najavio neke teške odluke…

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić obratit će se naciji danas u 10 sati. Najavljuje da će informirati javnost o nekim teškim odlukama.


Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik, je najavio obraćanje naciji u kojem će govoriti o kako kaže – teškim odlukama. Njegovo obraćanje, koje se očekuje u 10 sati, možete uživo pratiti na našem portalu.

Europska unija donijela je osmi paket sankcija u sklopu kojeg će zabraniti prodaju ruske nafte državama. Srpska javnost zbog toga je bijesna, a Vučić je za novu mjeru optužio Hrvatsku.

Obratit će se nakon što je u četvrtak sudjelovao na samitu Europske političke zajednice (EPZ), a u drugoj polovici rujna nazočio zasjedanju 77. Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Nakon obilaska odgovarao je na pitanja novinara te otkrio da mu se nije razgovaralo s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

“E vi sad ustanovite s kime nisam. Teško ćete naći. Nije mi se razgovaralo s Plenkovićem, iako je on nešto pokušao. Nisam vidio danskog predsjednika, nisam razgovarao s britanskom premijerkom i nisam razgovarao s armenskim predsjednikom”, kazao je Vučić.

Osvrnuo se i na viralne snimke na kojima je u Pragu gledao u mobitel, dok su se čelnici međusobno družili.

“Kad napustite svoju zemlju u 7 ujutro i vratite se u ponoć, a pritom nemate ni ručak, ni bilo što slično, već sve vrijeme radite i borite se za interese svoje zemlje, onda vam oni kažu da ste tužni kao siroče i da vas nitko neće”, zaključio je Vučić., prenosi dnevnik.hr