Dosad najdublji udar Kijeva unutar granica Rusije? ‘Dronom smo im raznijeli bombardere!‘ Moskva: ‘Laž, srušili smo ga‘

Dosad najdublji udar Kijeva unutar granica Rusije? ‘Dronom smo im raznijeli bombardere!‘ Moskva: ‘Laž, srušili smo ga‘

Dva bombardera toliko su oštećena da se više ne mogu popraviti, rekao je jedan neimenovani izvor za The War Zone

Ukrajinski dron kamikaza srušio se na rusku vojnu bazu u regiji Kaluga, oko 200 kilometara sjeveroistočno od Ukrajine i oko 300 kilometara jugozapadno od Moskve. Ovaj napad na zračnu bazu “Šajkovka” smatra se dosad najudaljenijom metom duboko unutar Rusije, koju su ukrajinske snage napale.

U vojnoj zračnoj bazi u Kaluškoj oblasti smješteni su nadzvučni strateški bombarderi Tupoljev Tu-22M iz 52. zrakoplovne pukovnije teških bombardera.

“Dva bombardera toliko su oštećena da se više ne mogu popraviti”, rekao je jedan neimenovani izvor za The War Zone.

Ranije izvješće ukrajinske novinske kuće LB.ua također tvrdi kako su u eksploziji kamikaza drona na vojni aerodrom u Kaluškoj oblasti u Ruskoj Federaciji uništena dva strateška bombardera dugog dometa Tu-22M3. Iz ove zračne baze obično polijeću ruski Tu-22M3, s kojih se projektili Kh-22 lansiraju na teritorij Ukrajine. Iz istih su zrakoplova na branitelje Azovstala bačene bombe FAB-3000, napominje ukrajinski LB.ua.

Međutim, službene potvrde o šteti nanesenoj eksplozijom bespilotne letjelice još uvijek nema. Vladislav Šapša, guverner Kaluške oblasti, na Telegramu je poručio kako “napad dronom nije prouzročio štetu”.

“Danas je došlo do eksplozije na vojnom aerodromu Šajkovka u regiji Kaluga. Srušio se dron, koji je vjerojatno dolazio iz smjera granice. Nema žrtava. Infrastruktura i oprema aerodroma nisu oštećeni”, napisao je ruski guverner na svom Telegram kanalu., prenosi jutarnji list