Vučić zakazao obraćanje naciji, iz Praga poručio: ‘Nije mi se ni razgovaralo s Plenkovićem…’

Vučić zakazao obraćanje naciji, iz Praga poručio: ‘Nije mi se ni razgovaralo s Plenkovićem…’

Europska komisija je donijela odluku s kojom smo mi izuzeti od uvoza nafte, a onda je na prijedlog Hrvatske i još dvije članice došlo do ovakve odluke, rekao je Vučić

Išao sam u posebne prostorije, susreo sam se i s Milošem Zemanom, ali i s drugim predsjednicima i premijerima država, rekao je Aleksandar Vučić novinarima na sastanku vrha Europske političke zajednice i neformalnom sastanku Europskog vijeća u Pragu, piše Blic.rs.

Rekao je kako nije razgovarao s hrvatskim premijerom Plenkovićem, iako je ‘on nešto pokušavao’.

– Nisam prilazio stolu gdje netko razgovara o miru dvije zemlje. Mislim da je nepristojno to raditi – odgovorio je Vučić na pitanje o snimci na kojoj je snimljen da stoji sam.

Spomenuo je i Jasenovac.

– Što se tiče Jasenovca, to orgijanje više govori o njima. Orgijanje je polaganje cvijeća, a ne ubojstvo djece – objasnio je.

Rekao je kako je Hrvatska sebe izuzela, ali i dala si pravo da Srbija ne bude izuzeta iz uvoza nafte.

– Europska komisija je donijela odluku s kojom smo mi izuzeti, a onda je na prijedlog Hrvatske i još dvije članice došlo do ovakve odluke – rekao je.

– Zabrana uvoza ruske nafte, u sklopu europskih sankcija Rusiji, koju je inicirala Hrvatska “očigledno je otvoreni akt neprijateljstva prema Srbiji i toga da su oni spremni bilo što koristiti protiv Srbije, tako i energetsku krizu – ocijenila je danas srpska premijerka Ana Brnabić.

– Bit će još mnogo teških razgovora. Vučić će na press konferenciji priopćiti neke strateške odluke – rekla je Brnabić.

– Mi ćemo se morati nešto drugačije pozicionirati – rekla je Brnabić.

– Taj jedini naftovod na koji smo mi priključeni, nažalost, prolazi kroz Hrvatsku. Pokazala je da je nesiguran partner, nesiguran dobavljač i da koristi energetiku u političke svrhe – rekla je Brnabić naglasivši da je “Srbija platila svaki dinar” za korištenje tog naftovoda., prenose 24sata