Razvela se kći političara Bakira Izetbegovića, na svadbu prošle godine potrošili 4 milijuna kuna…

Razvela se kći političara Bakira Izetbegovića, na svadbu prošle godine potrošili 4 milijuna kuna…

Jasmina Izetbegović, kći predsjednika Stranke demokratske akcije iz Bosne i Hercegovine, Bakira Izetbegovića, nedavno se razvela od biznismena Ćamila Humačkića, vlasnika IT firme koja posluje u Njemačkoj, piše Klix.ba

Jasmina i Ćamil vjenčali su se prošle godine u Sarajevu. Mediji u BiH njihovu svadbu nazivali su ‘vjenčanjem godine’.

Bivši supružnici imali su šerijatsko vjenčanje u Gazi Husrev-begovoj džamiji, nakon čega je slijedilo građansko vjenčanje i zabava od milijun maraka (nešto manje od četiri milijuna kuna). 

Vjenčanje je upriličeno u strogoj privatnosti, no mediji su danima izvještavali o njemu. Mladence i njihove roditelje tada je potpuno zasjenio Jasminin kum, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, koji je na svečanost stigao sa suprugom. 

Otac i majka mladenke turskog predsjednika dočekali su na ulazu u džamiju, a on je u Sarajevo prošle godine stigao s cijelom obitelji. Uz suprugu, u glavni grad BiH na vjenčanje su došli i sin Bailal i snaha Reyyan, koji su inače dugogodišnji prijatelji Jasmine Izetbegović. 

Slavilo se u hotelu ‘Evropa’ s 250 uzvanika. Prije ulaska u salu svi gosti morali su odložiti mobitele, dok su pozivnice bile čipirane zbog zaštite privatnosti te sigurnosti mladenaca i gostiju.

Jasminina majka Sebija Izetbegović haljinom je ukrala pažnju na svadbi. U džamiji i sali pojavila se u ružičastoj haljini s zlatnim ornamentnim uzorkom dizajnerice Marine Rinaldi. Cijena haljine u tradicionalnom islamskom duhu je skoro 15 tisuća kuna.

Tko je Jasmina? 

Jasmina Izetbegović unuka je pokojnog Alije Izetbegovića. Rođena je u Nizozemskoj, a u Sarajevu je završila školu za grafički dizajn. Obrazovanje je zatim nastavila u Amsterdamu. Vlasnica je agencije FabCat Creative, koja ima milijunski promet. 

Ranije je bila zaručena s Adnanom Cerićem, bosanskohercegovačkim youtuberom. Tijekom njihove veze Adnan je YouTube zamijenio pozicijom direktora u Agenciji za statistiku BiH. , prenose 24sata