Gradsko vijeće Sarajeva predložilo deklaraciju o Milanoviću: Neka ne dolazi dok ne promijeni stav…

Gradsko vijeće Sarajeva predložilo deklaraciju o Milanoviću: Neka ne dolazi dok ne promijeni stav…

Gradsko vijeće Grada Sarajeva u srijedu će održati 19. redovnu sjednicu na kojoj bi, između ostalog, trebalo raspravljati o prijedlogu Deklaracije o osudi odnosa hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića prema Bosni i Hercegovini.

Prema onome što se može iščitati iz Deklaracije, Grad Sarajevo osuđuje većinu Milanovićevih izjava, koje se odnose na Bosnu i Hercegovinu, te ih smatra pretjeranim i štetnim za odnose dviju prijateljskih zemalja, piše Klix.ba

“Ponašanje gospodina Milanovića nije državničko niti primjereno predsjedniku jedne europske države. Izražavamo poštovanje prema časnoj i odgovornoj funkciji predsjednika Republike Hrvatske, ali to poštovanje ne možemo izraziti prema gospodinu Milanoviću, zbog njegove uvredljive i nediplomatske izjave prema Bosni i Hercegovini”, stoji u dijelu dokumenta.

Navodi se i da Milanovićeve izjave neće donijeti ništa dobro ni Hrvatskoj ni BiH, niti će na bilo koji način pridonijeti regionalnoj stabilnosti i suradnji.

“Sarajevo, glavni grad BiH, otvoreno je za sve ljude dobre volje, ali ne i za one koji vrijeđaju i čine zlo. Zato pozivamo Milanovića da promijeni svoje uvredljivo ponašanje prema Bosni i Hercegovini. Do tada neka ne dolazi u Sarajevo jer neće biti dobrodošao. Nadamo se da će se Milanović sabrati i promijeniti svoje ponašanje”, stoji u Deklaraciji koju Gradsko vijeće tek treba usvojiti.

Na kraju je rečeno da će svi biti upoznati sa stavom Grada Sarajeva.

“Do tada nitko od službenih tijela Grada Sarajeva neće mu biti domaćin u bilo kojoj od protokolarnih aktivnosti, pa ni u drugim aktivnostima, što je inače uobičajena praksa prilikom posjeta šefova država i drugih visokih uglednika iz EU i svijeta. O ovakvom stavu Gradskog vijeća Grad Sarajevo će obavijestiti državne vlasti BiH kao i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Sarajevu. Ističemo da će hrvatski građani uvijek biti rado viđeni gosti u Sarajevu, kao što su bili i do sada”, zaključili su u Deklaraciji., prenosi direktno.hr