Plenković: Bjelovarsko-bilogorska županija dobro se razvija…

Plenković: Bjelovarsko-bilogorska županija dobro se razvija…

Dan je grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja. Tim će povodom predsjednik Vlade Andrej Plenković u Bjelovaru nazočiti vojno-akrobatskoj ceremoniji Počasne satnije Oružanih snaga. Obići će novi Gradski stadion te sudjelovati na komemoraciji za poginule branitelje u Spomen-području Barutana. , javlja HRT

Premijer Andrej Plenković obratio se svim prisutnima u Bjelovaru prigodnim govorom.

– Današnji dan već drugu godinu zaredom je prigoda da mogu iskazati svoje veliko poštovanje prema svim hrvatskim braniteljima, poginulim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima i zahvaliti im u ime Vlade Republike Hrvatske na slobodi i demokraciji koju zahvaljujući njima uživamo više od 30 godina. Na današnji dan se prisjećamo naših heroja, ali i dan kada trebamo iz spomena otrgnuti strateški značaj oslobađanja vojarni u Bjelovaru za sam tijek Domovinskog rata. Upravo količina naoružanja koja je ovdje bila strateški promijenila odnose snaga i omogućila Hrvatskoj vojsci i braniteljima da se u tim presudnim trenucima opreme zahvaljujući hrabrosti i herojstvu branitelja koji su doveli do osvajanja ove vojarne. Posebno zahvaljujem pripadnicima 105. brigade Hrvatske vojske na njihovom doprinosu u Domovinskom ratu, rekao je.

Naglasio je da se Bjelovarsko-bilogorska županija dobro razvija, kao i sam Bjelovar.

– Imate odgovorne i mlade čelnike koji su u intenzivnoj komunikaciji s Vladom. Nastojimo napraviti napore da se u ovom kraju i gradu te županiji živi bolje i kvalitetnije. Vlada je u tom procesu partner i prijatelj, istaknuo je Plenković.