Vidović Krišto napala Jandroković zbog Ine, ovaj je izbacio: “Napustite Sabornicu”, “Završit ćete kao vaš idol Sanader”

Vidović Krišto napala Jandroković zbog Ine, ovaj je izbacio: “Napustite Sabornicu”, “Završit ćete kao vaš idol Sanader”

Zastupnici rešetaju premijera i ministre pitanjima na saborskom aktualcu.


  • na saborskom aktualcu zastupnici rešetaju premijera pitanjima
  • premijera Plenkovića očekuje 40 pitanja zastupnika

Tijek događanja pratite iz minute u minutu:

10:01 Sabina Glasovac kazala je da Plenković drži politički govor. Jandroković joj je poručio da ne vidi u čemu je povrijeđen Poslovnik. 

“Premijer koristi minutažu da manipulira statistikom”, poručila je Katarina Peović Jandrokoviću i zaradila opomenu.

9:57 “Rekli ste da sam ja najopasniji čovjek u Hrvatskoj, jel tako?”, upitao je premijer Troskota. Potom se hvalio o dobrim gospodarskim pokazateljima, prosječnom plaćom u Hrvatskoj, dizanju minimalca…

“Osvrnite se okolo i pogledajte koliko smo mi opasni u odnosu na druge Vlade”, rekao je premijer i zaradio pljesak vladajućih. 

9:54 Zvonimir Troskot (Most)  rekao je kako je HERA “bračni regulatorni herbarij” zbog uhljebljivanja. 

9:53 Hajdaš Dončić (SDP) kazao je kako mu je drago da Plenković prati SDP. “U zadnje vrijeme je malo neinventivan i reciklira se, ali Andrej bit će bolje, bit će bolje”, poručio mu je SDP-ovac. 

9:50 Plenkvić se obrušio na SDP. “Vi ste stranka koja više vodi računa o partneru nego o sebi. Vi niste tirani, vi ste te škole završili u Kragujevcu, pa to znate kako se to radi. Evo i Davorka Vidovića ste se riješili”, kazao je Plenković  Hajdašu Dončiću koji je prethodno HDZ optužio za korupciju. 

Plenković je potom govorio o Ini, odgovorivši Bulju koji je Plenkovića optužio za pljačku Ine. “Poduzimaju se mjere, spriječena je krađa, otkrivena je malverzacija. To vam je borba korupcije i nebitno je od kuda su”, kazao je premijer. 

9:48 Prvo pitanje postavila je SDSS-ov Dragana Jeckov. “Hoćemo li imati nestašicu proizvoda koji su obuhvaćeni mjerama Vlade?”, upitala je ministra gospodarstva Davora Filipovića. Neće biti nikakvih nestašica, ustvrdio je ministar.

9:38 “Ovaj aktualac je besmislen. Đaba krečimo. Ovdje se treba raspravljati o ostavci Vlade”, rekao je zastupnik Bulj i zaradio opomenu. Jednu, pa drugu. “Izvolite sjesti”, rekao je Jandroković Bulju. 

Zastupnica Vidović Krišto javila se za povredu poslovnika kazavši da je Žamboki krivotvorio životopis. Jandroković joj je dao opomenu. “Odgovorni ste za pljačku Ine”, kazala je potom zastupnica. Dobila je i treću opomenu i zaradila zabranu govorenja. Nakon toga naređeno joj je da napusti sabornicu. Bulj je zaradio tri opomene i dobio zabranu govora tijekom cijelog dana. 

Vidović Krišto poručila je Jandrokoviću da će završiti kao Sanader. Također je rekla da je Sanader Jandrokoviću idol. 

9:38 Počinje saborski aktualac. 

9:37 Premijer i ministri stigli su u Sabor. 

9:15 Zvonimir Troskot (Most) najavljuje konkretna pitanja za premijera Plenkovića. “Sve to želimo čuti od najvažnije osobe u Hrvatskoj, a to je premijer. On je taj koji vuče sve konce što vidite i po kadrovskoj politici”, izjavio je Troskot u utorak. , prenosi dnevnik.hr