Ispovijest žene koju HDZ-ov načelnik udario autom: Nije se ni ispričao, to mi je najgore. Tužit ću ga…

Ispovijest žene koju HDZ-ov načelnik udario autom: Nije se ni ispričao, to mi je najgore. Tužit ću ga…

Prije točno tjedan dana Đuro Anđelković, HDZ-ov načelnik općine Davor, počinio je prometnu nesreću i pobjegao s mjesta nesreće.

Izrečena mu je kazna od 9900 kuna plus troškovi prekršajnog postupa od 320 kuna te zabrana upravljanja vozilom četiri mjeseca jer je udario biciklistkinju tako što ju je htio preteći pa ju na kraju oborio retrovizorom.

“Dana 21. rujna, u 19.40 sati, u Ljupini, na ŽC 4157, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Policijski službenici su očevidom na mjestu događaja utvrdili da je nepoznati vozač, upravljajući osobnim automobilom započeo pretjecati biciklisticu, no nije držao dovoljan sigurnosni razmak, te je osvrtnim zrcalom udario u ruku vozačice bicikla (58). Nakon toga je napustio mjesto događaja, a nije s oštećenom razmijenio podatke niti je obavijestio policiju”, izvijestila je tada policija.

No, ozljede možda ipak nisu toliko lakše jer za Index.hr je sada progovorila Kata Klarić, žena na koju je HDZ-ov načelnik naletio.

“Išla sam krajem bankine, kad vidim da ide manijak. Brzo je vozio i udario me retrovizorom kod rebara. Nije me to toliko boljelo u tom trenutku, nego sam pala s bicikla. Lakat mi je otekao, poplavio, bole me rebra, sve me boli”, govori Klarić.

Tvrdi da se Anđelković ni nije zaustavio.

“Tako je brzo vozio da sam mislila da će sletjeti u kanal ispod, a on je samo pojačao po gasu, ispravio automobil i pobjegao. Ma rekla sam da taj čovjek mora biti pijan. Čovjek i žena su bili iza mene, čovjek je dotrčao, pomogli su da ustanem”, dodaje.

Anđelković je inače rekao da nije bio pod utjecajem alkohola te da nije osjetio kontakt retrovizora s biciklom, a tek ujutro je vidio da je retrovizor oštećen.

“Pala sam s bicikla, pa nisam ja mačka da nije shvatio da me udario”, govori Klarić.

Policiji brodsko-posavskoj poslali su upit oko toga je li Anđelković bio pod utjecajem alkohola, no nisu odgovorili.

Anđelković im je nakon nesreće odgovorio: “Vezano za Vaš upit o događaju od 21.09.2022. g, obavještavam Vas da nisam osjetio kontakt retrovizora s biciklom, a tek ujutro sam vidio da je retrovizor oštećen. Nisam bio pod utjecajem alkohola i želim izraziti žaljenje zbog nemilog događaja.”

Gospođa Klarić kaže da joj je najgore što se nije došao ni ispričati.

“Da mi je došao doma i rekao nekoliko riječi, sve bi bilo lakše. A on preko medija kaže da me nije vidio. Kako nije? Nije ako je bio pijan. Tužit ću ga”, zaključila je Klarić.