Teška prometna nesreća na Jadranskoj magistrali: Sudarila se tri automobila, jedan izgorio

Teška prometna nesreća na Jadranskoj magistrali: Sudarila se tri automobila, jedan izgorio

Prema riječima očevidaca jedan automobil se zapalio, pa su na teren izašle sve žurne službe – hitna pomoć, policija i vatrogasci

Jadranska magistrala, koja je i nakon izgradnje autoceste A1 većim dijelom ostala ključna prometna “žila kucavica” Dalmacije, jutros je zatvorena na jednoj od ključnih dionica, piše Slobodna Dalmacija.

Kako doznajemo iz Hrvatskog autokluba, zbog prometne nesreće prekinut je promet u mjestu Šparadići, na potezu između Primoštena i Grebaštice.

Iz Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave šibensko-kninske doznaje se da su u nesreći sudjelovala tri automobila.

Prema riječima očevidaca jedan automobil se zapalio, pa su na teren izašle sve žurne službe – hitna pomoć, policija i vatrogasci. Neslužbene informacije govore kako su tri osobe zatražile liječničku pomoć.

Na tom dijelu, srećom, postoji obilazni smjer preko “gornjih” primoštenskih sela, ali ceste su daleko od idealnih.

Preporučena obilaznica je skretanje s Magistrale na istočnom ulazu u Primošten, u smjeru desetljećima popularne diskoteke “Aurora”, pa preko Drage (Primošten Burni) do spuštanja na državnu cestu kod istočnog ulaza u Grebašticu. Za one koji žele nastaviti Magistralom još malo prema Šibeniku ili se ranije vratiti na njezin asfalt, mogu skrenuti uzbrdo tek u Docu, pa preko Tribežića doći do Drage i istim smjerom prema Grebaštici.

Kako bilo, na obilaznim smjerovima potreban je dodatan oprez zbog užeg i krivudavog kolnika, piše Slobodna Dalmacija.