Banožić i Grlić Radman skoknuli na Vis helikopterom. Cijena? Najmanje 12.000 kn…

Banožić i Grlić Radman skoknuli na Vis helikopterom. Cijena? Najmanje 12.000 kn…

MINISTRI Mario Banožić i Gordan Grlić Radman posjetili su Vis helikopterom, pritom potrošivši više od 12.000 kuna samo na gorivo od Splita do tog otoka i natrag, lokacija koje su inače povezane trajektima državne prijevozničke firme Jadrolinije, katamaranima, a u turističkoj sezoni i raznim privatnim brodskim tvrtkama.  

Povod posjeta bilo je otkrivanje spomen-ploče crnogorskom admiralu Vladimiru Baroviću, koje se održalo 12. rujna u popodnevnim satima., javlja index.hr

Dugo im je bilo čekati trajekt državne Jadrolinije 

Zadnji trajekt Jadrolinije s Visa za Split polazio je u 15 sati, no uvijek je postojala opcija angažiranja drugih prijevoznika ili da se ministri vrate trajektom sutradan, čime bi  vjerojatno uštedjeli desetke tisuća kuna poreznih obveznika, no Banožić i Grlić Radman na izlet su potrošili preko 1500 litara goriva samo za helikopter od Splita do Visa i natrag.

Troškove ostatka puta, pretpostavljamo da je to bilo od Zagreba do Splita, nam niti jedno ministarstvo nije htjelo dostaviti. 

“U helikopteru su bila tri člana posade. Za let od Splita do Visa i natrag utrošeno je 1500 litara goriva koje ukupno stoji oko 12.000 kuna. U službenom posjetu otoku Visu bile su četiri štićene osobe, čiji se način putovanja i osiguranja planira u skladu s odlukama sigurnosnih službi i službi koje se bave osiguranjem. Uz to, događaj na otoku Visu bio je u kasnim popodnevnim satima te nije bilo mogućnosti dolaska na Vis i povratka u istom danu redovnim brodskim linijama”, poručili su. 

Ne žele dostaviti račune niti reći koliko su potrošili na cijeli put 

Portal Morski.hr objavio je da su obavili i razgledavanje Visa helikopterom. Pitali smo je li to baš bilo nužno. Iz MORH-a oprezno odgovaraju da “u programu posjeta nije bilo panoramskog leta”. 

Iz Ministarstva unutarnjih poslova dostavili su identičan odgovor:

“U službenom posjetu otoku Visu bile su četiri štićene osobe, čiji se način putovanja i osiguranja planira u skladu s odlukama sigurnosnih službi i službi koje se bave osiguranjem. Uz to, događaj na otoku Visu bio je u kasnim popodnevnim satima te nije bilo mogućnosti dolaska na Vis i povratka u istom danu redovnim brodskim linijama. U programu posjeta otoku Visu nije bilo panoramskog leta”, poručili su iz ureda Grlića Radmana. 

Također smo zatražili da nam dostave račune za gorivo, što nisu napravili ni nakon nekoliko upita.