Beljaku je sve to nejasno: Ne mogu shvatiti prosječnog čovjeka koji nariče za kraljicom, posebno ne ljevičara. Nije se ‘vruća vode napila’

Beljaku je sve to nejasno: Ne mogu shvatiti prosječnog čovjeka koji nariče za kraljicom, posebno ne ljevičara. Nije se ‘vruća vode napila’

Saborski zastupnik HSS-a Krešo Beljak na svom Facebooku komentirao je sprovod kraljice Elizabete II. koji se održava u ponedjeljak u Londonu. 

“Za mene je riječ o sprovodu osobe od krvi (crvene, a ne plave), baš poput svih ostalih ljudi na svijetu. Još Britance mogu shvatiti, ipak su bili najveća imperijalistička velesila (više nisu), koja je porobila i popljačkala više od pola planeta. Mogu shvatiti i protokolarne goste i državnike”, napisao je Beljak. 

Dodao je kako ne može shvatiti prosječnog čovjeka, posebno ne republikanca, antimonarhista i ljevičara koji sad “nariče ili posebno žali”.  “Posebno ne u Hrvatskoj, a ima takvih i kod nas”. 

“Ne treba likovati, smrt je smrt, iako je Elizabeth Winsdor (prije Elizabeth von Sachsen-Coburg und Gotha), doživjela lijepe godine, a nije se nikad u svom tom dugom životu ‘vruća vode napila’. Za razliku od 99 posto njenih podanika širom svijeta, od kojih su milijuni doslovce umirali od gladi. Dakle, počivala u miru, povijest nek joj sudi (ili Bog, čija je čuvarica vjere bila kako joj medju ostalim, stoji u dugačkoj listi titula), i to je to”, zaključio je Beljak.