Opsadno stanje u Beogradu – Vučić pokleknuo pred pritiskom Zapada, ultradesničari prijete: ‘Sutra će pasti krv!‘

Opsadno stanje u Beogradu – Vučić pokleknuo pred pritiskom Zapada, ultradesničari prijete: ‘Sutra će pasti krv!‘

Policija je na nogama, Vučić u znoju, a oba pola srpskog društva nabrijana

U subotu 17. rujna u Beogradu će biti pravo opsadno stanje kakvo odavno nije doživio. Svi sa zebnjom očekuju što se može dogoditi. “Ako je neki skup zabranjen – bit će zabranjen. Manifestacija neće biti održana i promjene te odluke neće biti”, izrekao je prije nekoliko dana srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, imajući u vidu najavljeni Europride. Orijentirajući se na tu izjavu, i MUP Srbije je odbio prijedlog trase kojom se Pride trebao odvijati.

No, Aleksandar Vučić je ipak sve porekao i, očito, zbog velikog pritiska zapadnih ambasada (američki, britanski, nizozemski i norveški ambasadori pozvali su ga da to učini i najavili svoje sudjelovanje na manifestaciji) i Bruxellesa (mnogi eurozastupnici također će doći u Beograd) teška srca odobrio Europride šetnju, pogotovo jer su organizatori, osokoljeni europskom podrškom, rekli da ih zabrane ne zanimaju te da će oni šetati bez obzira na odluku vlasti. Doduše, prihvatili su izmijenjenu rutu. Tako će se u subotu 17. rujna održati Europride kojem se Vučić toliko protivio. Prorežimski mediji napadaju “ambasade” i pišu kako Amerika Srbiju gura u LGBT rat!

Još tri manifestacije

No, to nije sve. U Beogradu će uz to biti održane još tri manifestacije koje će od grada taj dan učiniti ključajući kotao: promocija vojnih pitomaca koji će poslije s obiteljima i gostima ići u šetnju gradskim ulicama, zatim će se u središtu grada održati promotivna vožnja bolida Formule 1 “Red Bull Show Run Beograd”, a u 17 sati posložit će se planirani – Europride i u neposrednom susjedstvu skup konzervativnih velikosrpskih radikalnih desničara, eufemistički nazvanih antiglobalisti, u tzv. Hodu za obitelj. Aktivni će biti i svećenici SPC-a jer će u svim pravoslavnim hramovima na trasi Pridea biti istodobno održavane liturgije protiv njegova održavanja!, doznaje jutarnji list