ŽESTOK SUKOBA HDZ-OVACA I ČLANOVA DP-A Ćipe optužio Kapulicu da je pokušao spriječiti prosvjed u Vukovaru, ovaj urlao: ‘Sram te bilo!’

ŽESTOK SUKOBA HDZ-OVACA I ČLANOVA DP-A Ćipe optužio Kapulicu da je pokušao spriječiti prosvjed u Vukovaru, ovaj urlao: ‘Sram te bilo!’

U četvrtak je počelo redovno jesensko saborsko zasjedanje, a već prvoga dana došlo je do nekoliko žestokih okršaja. Posebno žustru raspravu vodili su HDZ-ov Mario Kapulica i Stipo Mlinarić Ćipe iz Domovinskog pokreta.

Sukob dvaju zastupnika počeo je nakon što je Mlinarić Ćipe optužio Kapulicu da je htio spriječiti prosvjed u Vukovaru koji se 2018. organizirao zbog neprocesuiranja ratnih zločina u tom gradu. Kazao je da je tada HDZ-ovac Kapulica gradonačelniku Vukovara i predsjedniku Domovinskog pokreta Ivani Penavi rekao da to čini jer “mora biti spreman progutati žabe za stranku…., javlja direktno.hr

“Stvarno se nisam želio miješati u ovu svađu HDZ-a i SDP-a oko toga tko je više ukrao, ali ovaj Kapulica dolazio je u Vukovar i htio spriječiti prosvjed da se kazne zločinci koji su počinili zločine nad Hrvatima u Vukovaru i kod Ivana Penave rekao je da treba ‘gutati žabu zbog stranke’. Gutajte i vi kao što je vaš premijer guta šest godina”, kazao je Ćipe. Na to se nadovezao njegov kolega iz stranke Daniel Spajić, koji je rekao Kapulici: “Ako ćete vi spašavati Hrvate iz BiH, najbolje je da odmah ujutro propadnu.”

Ćipi je odmah odgovorio Kapulica, rekavši mu da govori samo na temelju onoga što mu je predsjednik njegove stranke Penava prenio. “Penavi to nije prvi put da laže. Jeste li vi bili tamo? Jeste li čuli to? Sram vas bilo”, kazao je Kapulica povišenoga tona.

Njemu je Mlinarić odgovorio da je bio na prosvjedu u Vukovaru, dodavši da tamo nije vidio nikoga iz HDZ-a.

“Ja sam bio na prosvjedu, ali vas nisam vidio, kao ni bilo koga iz HDZ-a. Ako nitko nije bilo iz HDZ-a, pa ni moj kolega i prijatelj Deur, Đakić, pa ni bilo tko drugi. Sami ste time rekli što mislite o procesuiranju zločina u Vukovaru…”, kazao je, na što mu je HDZ-ovac Ante Deur rekao da “je češće išao kod bivšeg ministra obrane Freda Matića na kavu nego na prosvjed”.

“Budući da inače HDZ sve prati, pogledajte koliko sam puta u 20 godina uopće ušao u Ministarstvo branitelja, a ono što mislim o Fredu Matiću mislim i o Tomi Medvedu. Što Matić nije proveo kroz Civilni zakon o žrtvama rata proveli su Deur, Tomo Medved i Đakić. Prema tome, Deur, bolje da šutiš”, odgovorio mu je Mlinarić i time zaključio žestoku raspravu.