Milanović: Kad Biden bude letio komercijalnim avionom, onda ću i ja…

Milanović: Kad Biden bude letio komercijalnim avionom, onda ću i ja…

PREDSJEDNIK Republike sudjelovao je u berbi grožđa organiziranoj za šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija. Tom prilikom Milanović je odgovarao i na pitanja novinara.

Na konstataciju novinara da za odlazak na sprovod kraljice Elizabete II. neki svjetski čelnici poput američkog predsjednika Bidena traže poseban tretman po pitanju puta iako je protokol da se ide komercijalnim letom i privatnim autobusima, odgovorio je:

“To kad oni budu letjeli komercijalnim zrakoplovom, onda ću letjeti i ja. Mislim, ja idem na sprovod kraljice, a na sprovod Tuđmana – not my favourite (eng. nije moj najdraži) – nije došao nitko. To države pamte. Ja idem na sprovod britanske kraljice koja je umrla na dužnosti kao i što je hrvatski predsjednik… Pa onda nekako i moj predsjednik, ali ne moj izbor umro… pa mi je došao samo Orban i Demirel. A to kako ću letjeti je moja stvar”, rekao je.

“Hrvatski državni avion je na remontu”

Dodaje da je hrvatski avion na remontu.

“Naravno, ići ću komercijalnom linijom jer je hrvatski avion na remontu već četiri mjeseca. Da je zrakoplov dostupan, išao bih državnim zrakoplovom. Tako i treba biti, tako trebaju letjeti hrvatski predsjednici i premijeri. To je pravilo, to moramo naučiti. Hrvatska ima samo jedan zrakoplov, pa – s čim imaš, s tim klimaš”, zaključio je., prenosi index.hr