Perković u posljednjoj seriji stigla do pobjede na Hanžeku…

Perković u posljednjoj seriji stigla do pobjede na Hanžeku…

Posljednjeg dana trodnevnih atletskih uzbuđenja na 72. memorijalu Borisa Hanžekovića, mitingu iz Continental Tour Gold serije, na rasporedu je bio i obračun Sandre Perković i Valarie Allman u bacanju diska u kojemu je do pobjede stigla hrvatska rekorderka, piše HRT.

Sandra Perković je u sjajnoj završnici deseti put slavila na Hanžeku, ovaj put hicem od 68,46 metara u zadnjoj seriji kojim je prestigla do tada vodeću Amerikanku.

Nakon četiri serije hrvatska rekorderka vodila je s hicem od 65,97 koji je bacila u drugoj seriji. Druga je bila Allman sa 65,75, također iz druge serije. No, peta serija donijela je promjenu vodstva, Amerikanka je bacila disk na daljinu od 66,33 metra, a Perković je podbacila.

Ipak, za sjajan završetak zagrebačkog mitinga Sandra Perković pobrinula se u posljednjoj seriji pobjedničkim hicem od 68,46 metara. Allman je u zadnjoj seriji bacila 67,55 i morala se zadovoljiti drugim mjestom.

Treće mjesto osvojila je još jedna američka atletičarka, Laulauga Tausaga s hicem od 64,59, a četvrta je bila Njemica Claudine Vita sa 62,66 m.

Druga hrvatska predstavnica Marija Tolj zauzela je peto mjesto s rezultatom 61,23 koji je bacila u četvrtoj seriji. Šesta je Njemica Kristin Pudenz sa 59,15 m, a posljednja je Dankinja Lisa Brix Pedersen sa 58,29 m.

Grantu Hollowayju Memorijalna utrka

Pobjednik 72. memorijalne utrke “Boris Hanžeković” je svjetski prvak na 110 metara s preponama, Amerikanac Grant Holloway sa 13.19 ispred sunarodnjaka Freddieja Crittendena sa 13.31 i Roberta Dunninga sa 13.36.

Rekord mitinga ostvarila je Jamajčanka Rushell Clayton na 400 metara s preponama sa 53.89, dok pokušaj Marokanca Soufianea El Bakkalija da postavi svjetski rekord u utrci na 2000 metara s preponama, disciplini koja se rijetko održava, nije bio uspješan. On je sa 5:14.06 minuta ostao gotovo četiri sekunde “kratak”.

Nezgodan termin na samom kraju sezone u kombinaciji s neugodnim hladnim vremenom uz povremenu kišu utjecao je na nešto slabije rezultate na ovogodišnjem mitingu, piše HRT.