Nastavlja se vještačenje – jesu li funkcionirali automatski usporivači?

Nastavlja se vještačenje – jesu li funkcionirali automatski usporivači?

Danas bi se vještačenjem željezničke infrastrukture trebao nastaviti očevid na mjestu željezničke nesreće u Rajiću kod Novske. U nesreći su poginuli strojovođa i kondukter putničkoga vlaka te 17-godišnjak. Dvanaestero ljudi je ozlijeđeno, osmero su strani državljani. Putnički vlak koji je vozio na liniji Vinkovci – Novska naletio je brzinom većom od 100 kilometara na teretnu kompoziciju koja je bila zaustavljena na tom dijelu pruge zbog kvara…. , javlja HRT

Učitelj iz Vinkovaca i Iranka najteže ozlijeđeni

10:28

Dio pacijenata zbrinut je u novogradiškoj bolnici, odakle se jutros u HTV-ove Vijesti javila Jelena Šarić. Od ukupno osam osoba koje su jučer bile primljene, trenutno ih se u bolnici nalazi šest – dvoje ih je već jučer otpušteno jer se radi o lakšim tjelesnim ozljedama. Među preostalih šest jedan je hrvatski državljanin, a ostali su peteročlana obitelj iz Irana, javila je Šarić. Iranska obitelj ne govori strane jezike, što je otežalo komunikaciju s liječnicima i nadležnim službama, zbog čega su u bolnicu stigli prevoditelji.

Prema informacijama koje smo jutros dobili iz bolnice, čini se kako bi četvero pacijenata moglo već sutra biti otpušteno jer se radi o lakšim ozljedama, dok će ostalo dvoje – učitelj iz Vinkovaca koji je dobio teže tjelesne ozljede prsnog koša te starija žena iz iranske obitelji koja je i najteže ozlijeđena, s ozljedama kralježnice – morati ostati još neko vrijeme na liječenju.

Treba naglasiti da nitko nije životno ugrožen i svi su stabilni.

Nakon teretnog, danas izmještanje putničkog vlaka

10:16

Iz Rajića se u HTV-ove Vijesti javio Petar Vlahov, koji je rekao da je danas na mjestu nesreće mnogo mirnije i manje je ljudi, ali vještačenje se nastavlja. Vještačit će se i sama infrastruktura – dio pruge na kojem se dogodila nezapamćena tragedija. Istaknuo je da na pruzi postoje automatski usporivači, pa će se vidjeti jesu li funkcionirali. Istraga će još trajati, vjerojatno prije desetak dana nećemo znati prve rezultate, javio je Vlahov.

Teretni vlak jučer je izmješten, a svakog trenutka iz pravca Okučana očekuje se dolazak dizalice koja će putem tračnica pokušati izgurati ostatke uništenog putničkog vlaka, rekao je Vlahov. Kamioni HŽ-a već su počeli dovoziti i pragove, koji će također biti mijenjani.