Karolina Vidović Krišto: Ministar Butković mora otići …

Karolina Vidović Krišto: Ministar Butković mora otići …

Povodom tragične željezničke nesreće oglasila se i Karolina Vidović Krišto.

Objavu prenosimo u cijelosti;

“Tragična željeznička nesreća koja se dogodila u petak kod Novske, u kojoj su poginula trojica naših sugrađana, posljedica je općeg nereda koji vlada u Hrvatskoj.Činjenica da za ovu tragediju još nitko nije preuzeo odgovornost govori o drskosti i samodopadnosti vladajućih moćnika u Hrvatskoj.

Mediji, pak, umanjuju ovo tragediju, te ciljano skrivaju činjenice.Gubitak života trojice naših sugrađana od kojih je jedan imao samo 17 godina, mediji prikazuju usputno bez istinskog su-osjećaja i poštovanja.Sramotno je da nadležni ministar Oleg Butković, koji već sedam godina upravlja HŽ-om, nije podnio ostavku, to jest, da ga premijer Plenković nije razriješio dužnosti.Čak se ni ne postavlja pitanje odgovornosti uprave HŽ-a, koja je kompletno već morala biti razriješena i u postupku utvrđivanja svoje osobne odgovornosti.

Ovo neodgovorno ponašanje jest dokaz prijezirnog i drskog odnosa Plenkovićeve vlade prema hrvatskim građanima.Politička odgovornost jest europski standard kojega, nažalost, vladajući moćnici uskraćuju hrvatskim građanima.Poginuli strojovođa, Mario Gusak, još je prije tri godine upozoravao na katastrofalnu situaciju u Hrvatskim željeznicama, opisujući tadašnji slučaj koji je mogao dovesti do teške nesreće.

Ali marljivog i poštenog strojovođu Gusaka, oca troje djece i hrvatskog branitelja, korumpirane i nesposobne strukture nisu čule, kao što ni danas ne čuju vapaje poštene i marljive Hrvatske.Brutalna korupcija koju predvode HDZ-SDP sa svojim podaničkim izvršiteljima razara sve društvene segmente u Hrvatskoj. Ovom tragedijom, korupcija je počela uzimati i ono najvrjednije što svaka osoba ima, a to je ljudski život.Troje poginulih naših sugrađana jesu žrtve korupcije i nesposobnosti koja vlada u Hrvatskim željeznicama.HŽ od hrvatskih građana dobiva milijarde kuna subvencija. Kuda, pak, te milijarde odlaze u potpunosti je nepoznato.