Policija kod prosvjednika pred HDZ-om našla dva molotovljeva koktela i priručnu bombu

Policija kod prosvjednika pred HDZ-om našla dva molotovljeva koktela i priručnu bombu

Prema našim informacijama, riječ je o muškoj osobi rođenoj 2005. godine, a od ranije je policiji poznat kao sljedbenik Marka Franciskovića

Pripadnici policije su na današnjeg prosvjedu na Trgu žrtava fašizma uočili sumnjivu osobu i prilikom pretrage kod nje su pronašle dva molotovljeva koktela i jednu priručnu eksplozivnu napravu, saznaje Jutarnji list.

Prema našim informacijama, riječ je o bombi veličine dlana koja je bila sastavljena od određene količine eksploziva te bila napunjena čavlima.

Prema našim informacijama, riječ je o muškoj osobi rođenoj 2005. godine, a od ranije je policiji poznat kao sljedbenik Marka Franciskovića. Policija ga je privela i odvela na ispitivanje.

Podsjetimo, inicijativa “Slobodni zajedno” organizirala je prosvjed protiv Vlade na Trgu žrtava fašizma, gdje je i središnjica HDZ-a, i dobila podršku nekoliko tisuća ljudi. Slogan “Dajemo vam otkaz” našao se na mnogim plakatima i majicama, a glavni cilj prosvjeda bio je javno pokazati nezadovoljstvo načinom rada Vlade u proteklih nekoliko godina.

Svim okupljenima se, nakon himne, obratio Andrija Klarić.

– Okupili smo se danas ovdje da kažemo – dosta je. Vi lopovi, ali ne samo vi nego svi oni koji su posljednjih godina pljačkali i lagali ovaj narod, morate znati – dosta nam je laži, dosta nam je krađe, dosta nam je korumpiranog zdravstva i sudstva, korumpirane javne uprave. Dosta nam je stotina nepotrebnih agencija gdje su uhljebili svoje poslušnike – rekao je na početku prosvjeda Andrija Klarić.

Na prosvjedu su verbalno napadnuti i novinari, a na meti prosvjednika našla se i predsjednica Europske federacije novinara Maja Sever. Nekolicina je krivila novinare za izvještavanje tijekom proteklih godina te im poručila kako im nije mjesto na ovom prosvjedu., javlja jutarnji list

FOTOGRAFIJE UHIĆENJA MOŽETE POGLEDATI OVDJE