Posebne mjere sigurnosti u Zagrebu i Gorici zbog Erdoganova dolaska

Posebne mjere sigurnosti u Zagrebu i Gorici zbog Erdoganova dolaska

Turski predsjednik sutra stiže u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj. Tom prilikom će sudjelovati u otvaranju Islamskog centra u Sisku, a u planu je i njegovo sudjelovanje na Gospodarskom forumu Hrvatska – Turska. Zbog njegova dolaska na području Zagreba i Velike Gorice bit će provedene posebne mjere sigurnosti, a uspostavit će se i privremena regulacija prometa pri čemu će dolaziti do povremenog kratkotrajnog prekidanja prometa na dijelovima prometnica koje vode od zračne luke prema središtu grada…

Predsjednik Turske u srijedu i četvrtak boravi u Zagrebu. Uzrokovat će to velike prometne zastoje kojih zbog radova ima na pretek. Ono što je važno napomenuti je da policija od danas regulira promet, a objavili su i kartu s obilaznim pravcima.

U srijedu će biti otežana vožnja od Zračne luke “Franjo Tuđman” u Velikoj Gorici, u Aveniji Većeslava Holjevca i Ulici Savezne Republike Njemačke kroz Novi Zagreb, na Mostu slobode, u Ulici Hrvatske bratske zajednice te Vukovarskoj i Miramarskoj do središta grada. 

Sutradan će u blokadi privremeno biti prometnice u središtu grada, ali i u smjeru Siska, gdje će turski predsjednik otvoriti Islamski centar.

U četvrtak se očekuju povremeni zastoji prometa u ulicama Zelengaj i Pantovčak, širem središtu grada te u Novom Zagrebu u smjeru zračne luke. 

Na Mostu slobode već se vozi otežano zbog sanacije koja je u tijeku. A sutra će u trenutku prolaska turskog izaslanstva most u potpunosti biti zatvoren za sve građane. Ono što je važno napomenuti je da je u okolici mosta zabranjeno zaustavljanje i parkiranje vozila te je sve ograđeno policijskim trakama, tako će biti duž cijele rute kojom će izaslanstvo proći.

– Turski predsjednik dolazi u Zagreb i bit će posebna regulacija prometa i danas i sve do četvrtka. Takva je situacija i molim građane za strpljenje jer ta posebna regulacija prometa, i prometa u mirovanju i cestovnog prometa, jednostavno, naravno da će stvoriti određene probleme, rekao je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Posebna regulacija završava u četvrtak u 22 sata, kada se očekuje normalizacija prometa gradskim ulicama….javlja HRT