Malenica: Radnice probacijskog ureda odgovorne za smještanje pedofila u dom za djecu…

Malenica: Radnice probacijskog ureda odgovorne za smještanje pedofila u dom za djecu…

MINISTAR pravosuđa i uprave Ivan Malenica je za RTL potvrdio da su dvije zaposlenice osječkog probacijskog ureda odgovorne za smještanje osuđenog pedofila u dom za djecu s posebnim potrebama. 

“Ministarstvo je pokrenulo stegovni postupak zbog teške povrede službene dužnosti i sad zapravo postupak ide pred službeničkim sudom i sad u ovom trenutku je teško reći kad će on završiti i koju će sankciju službenički sud odrediti, no zasigurno će javnost biti pravovremeno obaviještena”, rekao je Malenica za RTL.

Podsjetimo, Probacijski ured Ministarstva je muškarca iz Slavonije osuđenog za kazneno djelo organiziranog snimanja dječje pornografije i bludne radnje na djetetu starom 10 godina uputio na rad za opće dobro u dom za djecu s posebnim potrebama. 

Malenica je nedavno najavio novi zakon za zaštitu djece od svih oblika nasilja kojim će se razmotriti pitanje rehabilitacije osoba osuđenih za zlostavljanje i iskorištavanje djeteta. Također, zakonom bi se trebali uvesti kontrolni mehanizmi nad radom probacijskih ureda.