ĆIRILIČNE PLOČE – Stevo Culej oslobođen optužbe za organiziranje pobune i izazivanje nereda!

ĆIRILIČNE PLOČE – Stevo Culej oslobođen optužbe za organiziranje pobune i izazivanje nereda!

Stevo Culej oslobođen optužbe za organiziranje pobune i izazivanje nereda zbog koje mu je prijetila zatvorska kazna do čak pet godina zatvora! Odlučila je tako sutkinja Općinskog suda u Vukovaru Ankica Sabo koja je Culeju (is)to usmeno priopćila na današnjem izricanju presude; optužnica nema elemenata izazivanja spomenutog kaznenog djela! Posrijedi su, podsjetimo, prosvjedi protiv ćiriličnih ploča koji su se zbi(va)li tijekom 2013. godine u Vukovaru…., piše vinkulja.hr

– Znao sam od prvoga dana da nisam kriv. To se i dokazalo tijekom postupka u kojem je moja obrana iznijela mnogo dokaza, a ključni su bili i iskazi 20-ak svjedoka, građana Vukovara, ali i policajaca – rekao nam je Culej neposredno po okončanju maratonskog sudskog procesa koji je trajao čak devet godina.

Po izlasku iz zgrade vukovarskoga suda Culeja su – uz reportera portala Vinkulja.hr – dočekala tek trojica prijatelja, članovi Udruge branitelj pomaže branitelju; njezin predsjednik Željko Miškulin te Željko Štefančić i Tomislav Dominović.

– I Tomislav Merčep ostao je na kraju praktički gotovo sam. Hvala mojim prijateljima koji su mi danas pružili podršku u ovom teškom trenutku, ali i mojim suborcima iz Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata.

I Culej na kraju:

– Posebnu poruku želim poslati Zoranu Milanoviću i Arsenu Bauku; pokušali ste, niste uspjeli! Oni znaju o čemu se radi…

Culej očekuje žalbu državnog tužiteljstva, ali, kaže, spreman je i na tu bitku!