MASKE SU POTPUNO PALE, AFERA INA JE SVE OGOLILA! Vidović Krišto prozvala sve redom: ‘Vanđelić kao alternativa je potpuni apsurd!’

MASKE SU POTPUNO PALE, AFERA INA JE SVE OGOLILA! Vidović Krišto prozvala sve redom: ‘Vanđelić kao alternativa je potpuni apsurd!’

Karolina Vidović-Krišto nezavisna saborska zastupnica ponovno se u dužoj objavi na društvenoj mreži osvrnula na aferi i Ini i kao i uvijek nije previše štedjela na riječima, prozvala je brojne sadašnje i bivše aktere političke scene.

Njenu objavimo prenosimo u cijelosti:

MANIPULACIJAMA I LAŽIMA ZAŠTITITI KORUPCIONAŠKI SUSTAV

Svaka zdravo razumna osoba postavlja si ovih dana pitanje – ako četvrta razina upravljanja u INI može ukrasti milijardu kuna, i da to nitko ne primijeti, koliko onda mogu ukrasti više razine?

Isto tako se postavlja pitanje – ako se to događa u INI, gdje postoji strani partner i država kao suvlasnik, te po logici stvari postoji nekakva međusobna kontrola, što se onda događa u HEP-u, Hrvatskim cestama, Hrvatskim vodama, Hrvatskim šumama, itd.?

Međutim, u Hrvatskoj se ne primjenjuje zdrava logika, a vladajuće strukture koriste dobroćudnost hrvatskog naroda nesklonog javnim prosvjedima, te do kraja zlorabe svoje pozicije. Jer, razinu nepravdi koje trpe hrvatski građani bi Francuzi, Česi ili Rumunji već odavno riješili na ulici!

Premijer Plenković iznosi tvrdnju da su pljačku u INI pronašla državna tijela, a mediji nekritički prenose njegovu izjavu. Bezočna laž!

Ova afera je razotkrivena jer su se akteri ove afere toliko osjećali sigurnima da su pola milijarde kuna držali na računu jednoga umirovljenika. Tu apsurdnu činjenicu je obični bankovni činovnik sukladno Europskoj direktivi poslao Uredu za sprječavanje pranja novca koji je o tomu izvijestio DORH.

U DORH-u su po primitku ove prijave bili svjesni da se veličina ovog kriminala ne može sakriti te da je previše ljudi upoznato s njom, te su u strahu da im se ne dogodi veća sramota od one u slučaju Žalac, pokrenuli kazneni postupak.

Slučaj INA je dokaz na koji način rade državne institucije kao što su Porezna uprava, Policija, DORH, obavještajna služba SOA. Navedene službe ne samo da ne rade svoj posao, one su u slučaju INA dokazale da znaju za kriminal ali ništa ne poduzimaju.

Isto tako, mediji zajedno s Plenkovićem i ostalim dužnosnicima ovih dana promiču potpuno lažnu i apsurdnu tezu da milijardu kuna može ukrasti pojedinac iz uhodane tvrtke kao što je INA. Doista nam vrijeđaju inteligenciju.

U tvrtkama kao što je INA svaki ugovor prođe 10-ak ruku, pravni odjel, računovodstvo, kontroling – znači, za ovako primitivnu korupciju znalo je niz osoba.

To bi bilo kao da iz kuće s nekoliko čuvara netko ukrade trosjed iz dnevnog boravka, a da to ne primijete ni čuvari, ni osoba koja je svaki dan u tom dnevnom boravku, te da ta osoba tek pri posjetu kod susjeda, kod kojeg je ukradena roba završila, shvati da je pokradena?! Prvo bi se postavilo pitanje mentalnog zdravlja te osobe, a potom, što su radili zaštitari kada su lopovi iznosili trosjed? Jer, to je nemoguće ne primijetiti!

Upravo krađa od milijardu kuna u INI jest u potpunosti demaskirala razinu korupcije u Hrvatskoj te blokirane institucije.

U Hrvatskoj svaka osoba ima OIB, i ako po jednom OIB-u imovina u jednoj ili dvije godine naraste za desetke milijuna kuna, a ta je osoba zaradile, primjerice, pola milijuna kuna, onda to ne može ostati neprimijećeno. Imamo bezbroj primjera da institucije ne djeluju. Stanje državnih institucija koje su zadužene sprječavati lopovluk možemo opisati kao čovjeka kojemu su slomljene noge, a od kojeg očekujete da ustane i počne hodati.

Slomljene noge simboliziraju blokadu institucija u Hrvatskoj – policije, DORH-a, Porezne uprave, sudova. Ove institucije blokirane su, to jest, ne rade ono što im je zakonom propisano, a za što primaju plaću. Navedene institucije ne rade svoj posao kako bi uska skupina privilegiranih moćnika mogla neometano krasti i bogatiti se.