FOTO Istraga stravične nesreće: vozač uhićen, naložena obdukcija tijela…

FOTO Istraga stravične nesreće: vozač uhićen, naložena obdukcija tijela…

Foto: DVD POPOVAČA / Prizor s mjesta stravične nesreće na A3 u petak

Zamjenik županijske državne odvjetnice u suradnji s policijskim službenicima proveo je očevid na mjestu prometne nesreće koja se dogodila u petak oko 17 sati na 81. km autoceste A3 između čvorova Popovača i Križ.

“Prema dosad prikupljenim podacima, do prometne nesreće je došlo tako da je vozač teretnog skupa vozila (44), koji se kretao u smjeru Zagreba, ulaskom u zonu radova gdje je promet reguliran privremenom prometnom signalizacijom, uslijed neprilagođene brzine vozilom udario i probio metalnu zaštitnu ogradu.

FOTO: DVD POPOVAČA

Poto je prešao u suprotnu kolničku traku autoceste, uslijed čega je došlo do naleta na osobno vozilo kojim je upravljao državljanin Švicarske i Makedonije (67), koji je u naletu smrtno stradao dok je njegova suputnica (57) zadobila teške tjelesne ozljede te je prevezena u bolnicu u Zagrebu.

Državno odvjetništvo je, cilju utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće, naložilo obdukciju smrtno stradale osobe i provođenje drugih potrebnih izvida i dokaznih radnji”, priopćili su istražitelji.

Policija je dan nakon nesreće izvijestila kako je 44-godišnji hrvatski državljanin uhićen zbog izazivanja prometne neseće u kojoj je 67-godišnjak poginuo, a putnica (57), oboje švicarski državljani, zadobila teške ozljede.

“Od siline udarca automobil je odbačen na travnatu površinu. Skup vozila je u daljnjem kretanju udario u automobil austrijskih nacionalnih oznaka, koje je od siline udarca odbačen u odvodni kanal, dok je vozač slovenskih nacionalnih oznaka izbjegavajući otpale dijelove vozila sletio na zelenu površinu”, rekli su u policiji.

Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola. Neoprezni vozač kamiona, dakle, skrivio je nesreću kojoj su sudjelovala još tri osobna automobila….., javlja danica.hr